BORILAČKI SPORTOVI

Denis Stojnić spreman za dva nova meča

Najbolji i najpopularniji MMA borac iz BiH na "Bosnia Fight Championship 2"

Redakcija

19.4.2015

Denis Stojnić, naš najbolji i najpopularniji MMA borac i jedini Bosanac koji je nastupao u UFC-u, u Holandiji se priprema za dva nova meča. Naime, na "Bosnia Fight Championship 2", koji je 30. maja planiran da se održi u Sarajevu, Stojnić će ponovo odmjeriti snage sa Riccom Rodriguezom, kojeg je na prvom BFC- u 2013. godine pobijedio u borbi večeri.

Nakon borbe sa Rodriguezom, 27. juna Stojnić će nastupiti na respektabilnoj švicarskoj manifestaciji SHC (Strength and Honor Championship), a u meču večeri borit će se protiv Jeffa Monsona, bivšeg UFC borca.

Za nove okršaje Stojnić intenzivno trenira sa Martijnom de Jongom, MMA veteranom i stručnjakom za borilačke sportove koji je napravio brojne šampione. Naš poznati borac u odličnoj je formi, trenutno vaga 120 kilograma, a vratio se svom starom imidžu.

- Pripreme idu odlično. Devet dana treniram u kampu u Vermeteru. Drago mi je što se Ricco odazvao za ponovni meč. Prije i nakon našeg posljednjeg odmjeravanja snaga ostali smo u solidnim odnosima. Meč je dogovaran preko mog brata Dade Stojnića koji je sa njim najviše komunicirao. Dado će također 30. maja imati meč s mojim sportskim prijateljem Štefanom Lekom, koji je nekada bio u mom kampu. To će biti dobro iskustvo za njega, da radi meč sa tako kvalitetnim borcem u stojećem stavu - rekao je Stojnić.

Kako ističe, troškove organizacije prvog izdanja BFC-a prije dvije godine snosili su on i njegov brat Dado kada su za ovaj borilački spektakl izdvojili 64.000 KM, a ovaj put nada se većoj podršci nadležnih ministarstava i svih nivoa vlasti.

stojnic-1

- Obratio sam se kantonalnom, kao i Federalnom ministarstvu kulture i sporta, te općinama Centar i Stari grad. Nadam se da će svi oni imati sluha i prepoznati koliki će biti značaj ovog borilačkog spektakla. Pozivam ih da podrže naše nastojanje da u Sarajevo ponovo dovedemo brojna svjetski poznata imena iz borilačkog sporta. Mislim da sam njihovu potporu i ja zaslužio, jer sam vrhunski sportista, i do sada prvi i jedini Bosanac u UFC-u. O mojim borbama još uvijek se priča. U karijeri sam imao priliku da se borim sa šampionima Cainom Velasquezom i Stefanom Struveom. Borba protiv Struvea iz njemačkog Kelna iz 2009. godine nedavno je među ljubiteljima borilačkih sportova izabrana za najkrvaviji meč u MMA. Cijena ulaznica za ovaj događaj bit će simbolična i prihvatljiva i iznosit će 5 KM. Vjerujem da će ovaj borilački spektakl privući Bosance i Hercegovce iz cijele BiH, koji su mi uvijek bili i ostali velika podrška i zbog toga sam im puno zahvalan - poručuje naš najbolji MMA borac.

Na "Bosnia Fight Championshipu 2" nastupit će i mnogi perspektivni borci iz cijele BiH, te, kako naglašava, ova manifestacija nije planirana u cilju njegove lične promocije.

- Borcima iz BiH ovaj događaj trebao bi biti odskočna daska za potpisivanje ugovora sa najboljim borilačkim organizacijama u Evropi. Na BFC ovaj put dolaze i Errol Zimmerman, Alister Overeen, a najavljeno je i učešće Chalida "Die Fausta" i Gokhan Sakia - otkriva  Stojnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.