BORILAČKI SPORTOVI

ZENICA Uspješno realizovan turnir „Karate Master 2015“

Takmičilo se oko 140 karatista iz Hrvatske i BiH

D. P.

10.5.2015

U organizaciji Karate kluba "Kumite" jučer je uspješno završen još jedan Otvoreni karate turnir „Zenica Karate Master 2015“, a čiju je organizaciju podržao Šotokan karate savez Zenica. 

Kako ističu organizatori, na ovogodišnjem turniru takmičilo se oko 140 karatista iz Hrvatske i BiH, koji su nastupali ispred sljedećih klubova KK „Petrina“ iz Bibinja (Hrvatska), KK "Šampion“ iz Modriče, KK „Krivaja-Bushido“ iz Zavidovića, KK „Empi“ iz Maglaja, Klub borilačkih sportova „Lokomotiva“ iz Brčkog, KK „Centar“ iz Sarajeva, KK "Igman" Istočno Sarajevo, KK „Kyusho“ iz Zenice, KK „Nico“ iz Zenice i KK „Kumite“ iz Zenice.

- I ove godine smo u sportskoj dvorani Bilmišće okupili mnogo mladih sportista koji su uz karate natjecanje razmjenjivali iskustva i širili svoja poznanstva. Prelijepa atmosfera, druženje, odlični rezultati, medalje, pehari, samo su sitne riječi za ono šta se dešavalo jučer u Zenici. Još jednom su majke članova KK „Kumite“ oduševile, pripremivši svečani bosanski ručak za sve trenere, sudije i goste ovog turnira – kazali su organizatori.

Najuspješnijim takmičarima i klubovima, u kojoj konkurenciji nisu bili takmičari kluba organizatora, dodjeljeni su i pehari.

Pehar „Najuspješniji takmičar – Zenica Karate Master 2015“ pripao je takmičaru KK „Petrina“ iz Bibinja, Anti Šindija, pehar „Najuspješnija takmičarka – Zenica Karate Master 2015“ pripao je takmičarki KK „Šampion“ iz Modriče, Saški Kovačević, pehar „Najuspješniji klub – Zenica Karate Master 2015“ pripao je Karate klubu „Krivaja-Bushido“ iz Zavidovića, a pehar „Najbrojniji klub – Zenica Karate Master 2015“ pripao je Karate klubu „Igman“ iz Istočnog Sarajeva.

Organizator je iskoristio priliku i dodijelio posebna priznanja prijateljima, donatorima i sponzorima koji su u proteklom periodu pomagali rad Karate kluba „Kumite“ i organizaciju turnira „Zenica Karate Master 2015“.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.