BORILAČKI SPORTOVI

PRIPREME ZA VELIKI BORILAČKI SPEKTAKL Prvi put u Sarajevu borbe u kavezu!

Bosnia Fight Championship 2

A. Vr.

8.6.2015

Priprema za veliki borilački spektakl "Bosnia Fight Championship 2", koji će u subotu biti održana u KSC Skenderija ušle su u završnu fazu. Naime, na parkingu ispred olimpijske dvorane Zetra počelo je postavljanje „oktagona“ ili kaveza u kojem će biti održane sve borbe BFC-a.

- Uvijek sam kada su borlački sportovi u BiH postavljao standarde i pomjerao granice. Tako će biti i ovaj put. Na manifestciji koju organiziram prvi put borci će imati mečeve u kavezu. Sigurno je da će ovo biti prava atrakcije za ljubitelje borilačkih sportova u BiH, ali i regiona koji su već najavili organizirane dolaske, rekao je Stojnić.

stojnic-kavez2

Denis Stojnić, naš najbolji i najpopularniji MMA borac, u subotu će imati meč sa Riccom Rodriguezom kada će teškaši pokušati raščistiti ono što je ostalo kontroverzno u njihovom posljednjem susretu prije dvije godine.

Naime, na prvom izdanju BFC – a sudac je prekinuo borbu prerano, nakon čega je rezultat promijenjen iz pobjede Stojnića u No Contest.

Stojnić se tri mjeseca pripremao u Holandiji pod stručnim nadzorom Cora i Riki Hemmersa, te Martjina de Jonga, koji je u nedjelju stigao u Sarajevo.

- U Sarajevo sam trenirao sa Bojanom Bekonjom, Alenom Doličaninom, Alijom Begićem i mojim bratom Dadom Stojnićem. Sada je tu jedan od mojih trenera Martjin de Jong i sa njim ću raditi do velikog meča, istakao je Stojnić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.