BORILAČKI SPORTOVI

NASTAVIO SERIJU POBJEDA Denis Stojnić bolji i od Amerikanca Might Moa!

Bosanskohercegovački MMA borac

Redakcija

28.6.2015

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić nastavio je sa serijom pobjeda i nakon što je u Skenderiji u sarajevskoj Skenderiji pobijedio bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, u Cirihu je na "European MMA Championshipsu" u borbi večeri bio bolji i od Amerikanca Might Moa, prenosi Sportsport.ba.

- Prva runda je bila izjednačena bacio sam Moa na pod, ali mi je problem predstavljao klizav pod. U prvoj rundi me je udario glavom u nos koji mi je tom prilikom napukao, ali nije dobio kazneni bod jer je to slučajno uradio. Onda me je udario i u predjelu genitalija, ali ni to nije bilo dovoljno da ga sudije kazne, jer su očigledno bile na njegovoj strani. U prvoj rundi smo bodovno bili isti, a u drugoj rundi sam bio u blagoj prednosti, ali me je opet udario glavom. Naravno sudije ga zbog toga nisu kaznile - kaže Stojnić.

Denis ističe da je treća runda u potpunosti njemu pripala. 

- U cijelom meču Moa je imao samo svoja tri poznata krošea, njegovo najjače oružje, ali to na meni nije ostavilo traga što ga je izuzetno iznenadilo. Naravno da mu nisam ostao dužan. Ja sam njemu u trećoj rundi zadao seriju jakih udaraca većinom krošea, ali ga nisam uzdrmao iako sam mu jednim udarcem desnom šakom slomio i nos. U trećoj rundi je bio take down. Na kraju sam više nego zasluženo slavio odlukom sudija rezultatom 29 : 28. Mislim da sam mnogo ubjedljivije trebao ostvariti pobjedu. Borba je bila teška. Moj protivnik je imao 135 kilograma i to nije po propisima UFC-a, gdje je 120 kilograma maksimum u teškoj kategoriji. Na kraju moram reći da sam razočaran i organizatorima koji su u svemu išli na ruku Amerikancu. Kavez je bio duplo manji od našeg u Sarajevu i jako klizav, a meč je počeo u 1.20 sati iza ponoći - kaže Stojnić koji se zahvalio na podršci svom ocu Zdravki i bratu Dadi, porodici čije prezime nosi kao i komšijama Hrvatima, Srbima, Kosovarima, Makedoncima, Crnogorcima.

Na kraju je dodao da najviše voli svoju Bosnu i da jedva čeka da sleti danas na sarajevski aerodrom u 18.45, gdje mu prijatelji i fanovi spremaju veliki doček. 



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.