BORILAČKI SPORTOVI

Damir Beljo na bokserskoj konvenciji u Orlandu u društvu svjetskih zvijezda

Nedavno u Širokom Brijegu odbranio titulu evropskog prvaka

Autor:A. Vr.

30.10.2015

Damir Beljo, odlični bh. bokser, nakon što je nedavno u Širokom Brijegu odbranio  titulu evropskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji i oduševio bh. javnost zaustavivši zviždanje publike tokom intoniranja nacionalne himne trenutno sa svojim menadžerom Ivanom Dijakovićem boravi u američkom Orlandu na WBO bokserskoj konvenciji. Beljo je na Floridu pozvan kao jedan od kandidata za izazivačko mjesto trenutnom  svjetskom prvaku Poljaku Krzysztofu Glowackom.

Još nije poznato kada Damir može napasti svjetsku titulu, a, kako je kazao, velika mu je čast što je tamo među velikim imenima u svijetu boksa i što su ga od toliko velikih imena i boraca izdvojili i prozvali čak dva puta.

- Od toliko bokserskih imena predsjednik WBO za Evropu Istvan KOKO Kovacs mene je posebno istaknuo i rekao da sam veliki potencijal i da sam jedan od najozbiljnijh kandidata za svjetsku titulu. Nisam očekivao da će me tako prozvati, zato nismo ni uspjeli da snimimo moju najavu. Čast mi je što sam ovdje, što me je Bog tako blagoslovio i što me toliko ljubi. Došao sam na korak do Las Vegasa i svjetskog naslova, kaže Beljo.

beljo-i-predsjednik-wto

Predsjednik WBO za Evropu Istvan Kovacs i bh, bokser

U svom govoru na ovoj konvenciji evropski prvak je istakao da se nada da će svjetska titula uskoro biti u njegovim rukama. 

- Na kraju sam rekao hvala svima i Bog vas sve blagoslovio! Također  je Tomislav Dijaković dodao da želi da nas ubace u top 3 jer smo trenutno u top 6 i da boksamo za svjetsku titulu, kazao je Beljo.

Njegov govor dočekan je ovacijama i oduševljenjem prisutnih, a čak su se i neke glumačke zvijezde htjele slikati sa našim bokserom što mu je bila naročita čast.

Na WBO konvenciji u Orlandu naš bokser družio se sa predsjednikom WBO Franciscom Pacom Valcarcelom, predsjednikom WBO za Evropu Istvanom Kokom Kovacsom, ali i trenutnim svjetskim šampionom  Krzysztofom Glowackim, a za svoje američke prijatelje pripremio je i prigodne poklone zlatare “Dar”.  

gina-rodriguez-i-beljo1

Gina Rodriguez i Damir Beljo u Orlandu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.