BORILAČKI SPORTOVI

"MEMORIJAL ARIF MAGRDŽIJA" Na turniru učestvovalo više od 140 takmičara iz cijele BiH

Turnir u Donjem Vakufu

A. VREBAC

2.11.2015


U Donjem Vakufu je održan 12.Kantonalni karate turnir  pod nazivom "Memorijal Arif Magrdžija" u organizaciji Karate kluba "Radnik" iz Donjeg Vakufa. Učešće na tradiocionalnom turniru je uzelo 13 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 141 prijavljenih takmičara. Najuspješniji klub na takmičenju je bio KK "Mladost" iz Viteza s osvojene 22 medalje.

- Već 12. godina se u Donjem Vakufu organizuje karate turnir u znak sjećanja na bivšeg načelnika gradića na Vrbasu i velikog karate entuzijastu Arifa Magrdžiju. Svake godine se povećava broj takmičara što nam je veoma drago, kazala je Kanita Kurić, trener u Karate klubu "Radnik".

Kurić je još dodala da je raduje činjenica što sve više mališana iz Donjeg Vakufa se učlanjuje u karate klub "Radnik".

- Za djecu je od velikog značaja da se bave sportom koji im omogućava rekreaciju i zdrav razvoj. Nadam se da će se svake godine broj novih članova povečavati, rekla je Kurić.

kanita-kuric-11

Kurić: Već 12. godina se u Donjem Vakufu organizuje karate turnir
 
Rekla je da su za KK "Radnik" medalje osvojili: Amina Spahić, dva srebra kate i borbe, Miralem Kulaš, jedno zlato kate i bronza borbe, te  Velid Ugarak tri bronze kate i borbe.

- Medalje naših takmičara nam daju još veću motivaciju da radimo s djecom, jer njihova radost nakon osvajanja medalje je neprocjenljiva, rekla je Kurić.

Ulagati više u karate

Trener u KK "Radnik" Kanita Kurić apeluje na sve one koji mogu pomoći da se karate sport još više razvija u Donjem Vakufu.

- Svaka pomoć za karate klub je dobro došla, a Donjovakufljani se poznati po tome što vole svoj grad i svoje sportiste, tako da sam sigurna da pomoć neće izostati, kazala je Kurić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.