BORILAČKI SPORTOVI

USADA OTKRIVA: Postupak protiv Cro Copa smo pokrenuli prije penzionisanja i idemo do kraja!

Mirko priznao korištenje hormona rasta

(J. Be.)

15.11.2015

Američka antidopinška agencija USADA tvrdi da je postupak protiv Mirka Filipovića pokrenula prije njegove objave odlaska u penziju.

Bilo je to jasno i iz Mirkovih posljednjih izjava u medijima i preko Facebooka kada je rekao da je imao kontakte s Agencijom i UFC-om prije nego što je objavio kraj karijere. Ali kako bi riješili sve nedoumice koje su se pojavile u javnosti vezano uz slučaj hrvatskog borca, objavili su novo saopćenje, piše Fighsite.

- Kao neovisna organizacija zadužena za anti-doping program u UFC-u, USADA skrbi o rezultatima i presudama u skladu s pravilima UFC-a. Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i idemo do kraja prema pravilima UFC-a, a nakon što sve utvrdimo bit će donesena presuda - objasnila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.

Odgovor je to na Cro Copovu izjavu u medijima da je "vjerovatno prvi borac koji je suspendiran nakon što se penzionisao".

Podsjetimo, Mirko Filipović je u utorak 10. novembra objavio kraj karijere zbog nezaliječene povrede tri sedmice uoči borbe s Anthonyjem Hamiltonom na UFC Fight Nightu u Seulu, ali samo dva dana kasnije vijest o Cro Copovoj dopinškoj aferi obišla je svijet.

Legendarni borac objasnio je kako je hormon rasta koristio da bi ubrzao oporavak ramena i bio spreman za drugi nastup nakon povratka i UFC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.