BORILAČKI SPORTOVI

KRVOPROLIĆE U RINGU Pogledajte najgore premlaćivanje u 2015. godini!

Sudija u petoj rundi prekinuo Huntovu agoniju

Autor:(A. Vr.)

28.12.2015

 

U velikom godišnjem pregledu dešavanja u svijetu slobodne borbe, najpopularniji svjetski MMA portal, Sherdog, je izabrao i 'najgore premlaćivanje godine, prenosi Fight Site.

Čast osvojiti prvo mjesto u ovoj rubrici je dobio hrvatsko-američki borac i 3. teškaš UFC-a, Stipe Miočić. I to za premlaćivanje Marka Hunta 10. maja u australskom Adelaideu.

The Firefighter je u tom meču pružio svoj najkvalitetniji nastup općenito do sada u oktogonu. U svakom je pogledu bio bolji od svog protivnika da bi na kraju sudija u petoj rundi prekinuo Huntovu agoniju.

Za milost Super Samoancu je molio čak i Dana Whitekoji je preko društvenih mreža zazivao prekid “krvoprolića u borilištu”. U dvoboju je nadmašeno nekoliko rekorda vezanih uz broj zadanjih ili primljenih udaraca (zavisi s koje strane gledate) koji je na koncu bio zaista zastrašujući.

To je ujedno bio i posljednji Stipin nastup s obzirom da je meč u novembru utkazao zbog povrede te će ponovo imati borbu 3. januara u Las Vegasu protiv Andreija Arlovskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.