BORILAČKI SPORTOVI

VEČERAS SPEKTAKL U NJEMAČKOJ Alem Begić bori se za titulu prvaka Evrope protiv Georgea Aduashvilija

U Regensburgu večeras od 18 sati

Redakcija

29.12.2015

U njemačkom gradu Regensburgu večeras od 18 sati održat će se veliki bokserski spektakl na kojem će se boriti brojna poznata imena ovog sporta.  

U glavnom meču na ovom jedinstvenom sportskom događaju, koji organizira jedan od najuspješnijih bh. bokserskih menadžera Dalibor Ban i njegova “Kobra Boxpromotion”, bokser Alem Begić, kojeg je trener Arthur Abraham nazvao Dijamantom, borit će se za titulu prvaka Evrope protiv Georgea Aduashvilija iz Gruzije. Begić, kojeg nazivaju i nasljednikom Felixa Sturma, u dosadašnjoj karijeri ima 10 borbi i isto toliko pobjeda, od čega čak 9 nokautom. Zbog kvaliteta i uspjeha interes za Begića, koji je rodom iz Srebrenice, pokazali su brojni svjetski stručnjaci koji vjeruju da ovog mladića čekaju uspješna karijera i velika slava.

Na bokserskom spektaklu u Regensburgu borit će se i beogradski nokauter Petar Mauković, bivši WBO prvak Evrope, Slovenac Denis Simčič koji u karijeri ima 30 pobjeda, 2 poraza i jedan neriješen meč, te Albanac Shefat Iusufi za titulu IBF prvaka Evrope. Iusufi je jedini borac koji je uspio pobijediti Mostarca Emila Markića u njegovih 21 profesionalnu borbu.

Menadžer Dalibor Ban prezentuje još jedan veliki okršaj. U IBF Federaciji,možda najuglednijoj od svih, se bore Turčin Yavuz Ertuerk (20 pobjeda i 1 poraz) i Brazilac Eduardo Pereira dos Reis (24 pobjede i 2 poraza). Pobjednik ovog meča uzima pojas IBF Intercontinental i postaje prvi izazivač prvaka svijeta.

Uz borbu Alema Begića jedan od atraktivnijih nastupa bit će nastup Hasne Tukić, 20- godišnje bokserke rodom iz Kaknja, koja živi u Regensburgu, a za koju kažu da je ne samo najtalentovanija bokserka u svojoj kategoriji, nego i najljepša.

alem-begic-plakat

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.