BORILAČKI SPORTOVI

Sudija se morao baciti na novu hrvatsku borilačku zvijezdu i spriječiti krvoproliće

Brutalni nokaut

Autor:(A. Vr.)

4.2.2016

Iz SAD-a je u srijedu stigla sjajna vijest - hrvatski MMA borac Filip Pejić potpisao je ugovor s najjačom svjetskom promocijom, UFC-om, i nastupit će 10. aprila na UFC Fight Night 85 priredbi u Zagrebu.

Popularni 'Nitro' je tako postao drugi hrvatski borac koji se trenutno bori pod okriljem UFC-a, uz veterana Igora Pokrajca koji je široj publici sasvim sigurno puno poznatiji.

No, svoj dio slave uskoro će okusiti i 24-godišnji Pejić, što apsolutno zaslužuje s obzirom na atraktivni i beskompromisni stil borbe, ali i impresivni omjer pobjeda i poraza. Popularni član Olimp Ban tima je u dvanaest profesionalnih borbi doživio samo jedan poraz, a sve osim jedne borbe u karijeri završio je prekidom.

Filip strašni' u svojim borbama doslovno juriša na protivnike od prve do zadnje sekunde, a u fascinantnom nizu njegovih pobjeda posebno je impresivna ona protiv Mađara Zoltana Turaija prije nekoliko mjeseci, kada je sudija u prvoj rundi 'prezagrijanog' Pejića doslovcno morao bacati s protivnika. Bila je to i njegova šesta pobjeda nokautom u prvoj rundi, što dovoljno govori o mentalnoj snazi i motiviranosti mladog Zagrepčanina.

"Moj menadžer Orsat Zovko prije nekih mjesec dana mi je dao naznaku da bih mogao ući u organizaciju, ali tek danas sa sigurnošću mogu reći da sam član UFC-ovog rostera. Bio sam jako uzbuđen kad sam saznao vijest. Nisam se mogao smiriti, još i dan-danas mi se znoje dlanovi. Sanjao sam o ovome trenutku otkad sam se počeo boriti", rekao je Pejić u razgovoru za Fight Site i odmah najavio da ga u bantam kategoriji zbog koje će morati dodatno skinuti kilažu zanima samo naslov prvaka.

"Proučavao sam svoju kategoriju i nisam tu vidio nešto što bi previše odskakalo, primjerice od FFC-ovih boraca ili sličnih organizacija. Nisam previše impresioniran tom divizijom, mislim da su Cruz i ostali prošlost. Za godinu dana, ili manje, pojas će biti moj (smijeh)".

Uživo ga možete pogledati već 10. aprila na UFC Fight Night 85 priredbi u Zagrebu kada će se boriti s Poljakom Damianom 'Webster' Stasiakom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.