BORILAČKI SPORTOVI

Poturak: Dat ću i posljednji atom snage da titula ostane u Sarajevu

Najbolji bosanskohercegovački K-1 borac

Fena

28.2.2016

 

Došlo je do nekoliko promjena u turniru osmorice koji će biti održan u okviru manifestacije NO LIMIT 8 - Fighting Network, jer su neki od boraca otkazali učešće zbog povreda ili bolesti - kazao je Feni najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad "BH Machine" Poturak.

Poturak će na ovoj manifestaciji, koja će biti održana 11. marta u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, braniti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji, kada će njegov izazivač biti šampion Poljske Michal Turynski, koji je prvi na listi izazivača WAKO Federacije.

Osim borbe Poturka s poljskim borcem, što će biti kruna večeri, bit će održan i sistem borbi gdje će se osam najboljih K-1 boraca iz BiH i regije, u kategoriji do 85 kg, boriti za prvo mjesto. BiH će te večeri predstavljati Denis Marijanović iz Banje Luke, Muamer Jugović iz Travnika, Igor Emkić i Dario Kadić iz Tuzle.

Kako je rekao "BH Machine", Bobana Krušića iz Crne Gore koji je trebao raditi prvi čertvrtfinalni meč sa Igorom Emkićem, zamijenit će Miloš Vulović iz Crne Gore, koji je trebao raditi rezervnu borbu.

- Alexandru Negrea iz Rumunije također je otkazao meč zbog povrede, a umjesto njega meč sa Dariom Kadićem radit će Petar Jaman iz Hrvatske. Hrvatskog borca Luku Žeželića u meču sa Muamerom Jugovićem zamijenit će Toni Mikelić, također iz Hrvatske - otkrio je Poturak.

Dodao je da su i prije nego što su odlučivali ko će učestvovati na turniru, imali rezervne varijante od četiri-pet boraca, "jer je to sport u kojem se često dešavaju povrede".

Na pitanje kako teku njegove završne pripreme za meč protiv Tyrinskog, odgovorio je da se odlično osjeća, da je u odličnoj formi te da, što je najbitnije, nema nikakvih povreda.

- Titula je kod mene i dat ću i posljednji atom snage da ostane u Sarajevu. Publici ću pružiti atraktivnu borbu, kao i uvijek do sada - poručio je BH Machine.

Dževad Poturak (1977) rođen u Sarajevu, najbolji je bh. kickbokser svih vremena. Svjetski je K-1 šampion po WAKO verziji. Više puta se borio na velikim K-1 turnirima, postao je šampion K-1 Fighting Network Prague održanog 2007. godine, 2010. nastupio je na K-1 WGP u Japanu, a na K-1 WGP Finalu 2013. u Zagrebu osvojio je visoko treće mjesto, kada je postao jedan od top četiri borca K-1 organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.