BORILAČKI SPORTOVI

Dva zlata i srebro za judo reprezentativce BiH na "Sarajevo Openu"

Dobar rezultat

Fena

20.3.2016

Bosanskohercegovačke judašice Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić osvojile su zlatne medalje, dok je Harun Sadiković izborio srebro na 11. evropskom kupu za seniore i seniorke - Top ranking "Sarajevo Open 2016", koji se održano u dvorani KSC Ilidža.

U kategoriji do 78 kg Aleksandra Samardžić je u eliminacijama savladala predstavnice Turske i Hrvatske, a u meču za zlatno odličje bila je bolja od Francuskinje Mathilde Gil.

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić odbranila je naslov u kategoriji više od 78 kg pobjedom u finalu nad predstavnicom Srbije Milicom Žabić, a u eliminacijama je bila bolja od dvije turske takmičarke.       

Harun Sadiković nije uspio da obrani zlato na ovom turniru, nakon što je finalu kategorije više od 100 kg poražen od Slovenca Vite Dragića.

Na dvodvenom takmičenju je nastupilo 260 takmičara iz 23 zemlje.

Takmičenje je otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, a prisutnima se obratio i predsjednik Judo saveza BIH Branislav Crnogorac.

 - Ovogodišnji Evropa kup bio je izuzetno jak i po broju zemalja učesnica ali i po broju takmičara. Takmičenje je iz kalendara Evropske judo unije, gdje su se učesnici borili za bodove za evropsku ranking listu. Ovim takmičenjem ujedno je obilježen i predstojeći Dan Grada Sarajeva. Ispred Gradske uprave otvaranju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka - saopćeno je iz Judo savaza BiH.    

Predstavnici Evropske judo unije (EJU) koji prate ovo takmičenje, izrekli su pohvale  za izvanrednu tehničku organizaciju koju je priredio JSBiH s tehničkim organizatorima JK Nippon i JK Bosna, navodi se u sapćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.