BORILAČKI SPORTOVI

Monson ponovo otkazao Stojniću, novi protivnik za titulu bivši prvak Bellatora

Naš najpoznatiji MMA borac u teškoj kategoriji

N. K.

31.3.2016

Denis Stojnić, naš najpoznatiji MMA borac u teškoj kategoriji, 28. maja u Cirihu borit će se za titulu prvaka HIT FC promocije. Za protivnika je trebao imati Jeffa Monsona (58-25-1), bivšeg UFC i Stricke Force borca. Ipak, Monson je ponovo otkazao Stojniću, a njegov novi protivnik bit će Christian M'Pumbu, inicijalni prvak Bellatora u poluteškoj kategoriji.

- Monson mi je otkazuje već treći put, žao mi je što nećemo raditi meč, ali poštujem njegovu odluku. Moj novi protivnik je Francuz Christian M'Pumbu, bivši prvak Bellatora u poluteškoj kategoriji, s kojim ću raditi meč za titulu teškaškog prvaka HIT FC-a. Inače, ova promocija ima politiku regrutovanja bivših boraca najjačih MMA i K-1 promocija kao što su UFC, Bellator i Glory te nisam ni sumnjao da će naći dostojnu zamjenu Monsonu - rekao je Stojnić za "Avazov" portal.

Inače, neugodni M'Pumbu (19-7-1) ima sedam odrađenih borbi u Bellatoru, po mnogima drugoj najjačoj MMA promociji svijeta. Posljednju je odradio 19. septembra prošle godine protiv Ramisa Teregulova (10-3), protiv kojeg je slavio klasičnim nokautom u drugoj rundi meča. Naš najbolji MMA borac u Rotterdamu u timu „Team Aqua/Ferrari Team“, gdje su treneri Kenan Bajramović i Remco van Baardewijk, pripremao se za narednog protivnika s nekim od najboljih grapplera svijeta, a na svom BJJ-u dosta je radio i u Sarajevu u timu „Bosnae Team United“, koji predvodi Ahmedin Hasanković Lale. No, kako je u novom protivniku dobio udarača, morat će izmijeniti strategiju.

- To mi neće predstavljati neki problem i nadam se da ću nastaviti svoj pobjednički niz. Vrijedi istaći da su u mom trening kampu mnogi respektabilni borci poput John-Olav Einema, Errola Zimmermana, Sergeja Kharitonova i Marcina Prachnia. Na čelu mog tima su treneri Nick Hemmers, Cor Hemmers, Martijn de Jong i moj otac Zdravko Stojnić, dok je jedan od glavnih sparing partnera moj brat Dado, koji je također član Golden Gloryja i Bosnian United Tima u Sarajevu. Burak Fidan je spring partner koji je uvijek u njegovom ćošku - kaže Stojnić.

Podsjetimo, Stojnić je nedavno u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu zadobio lakše tjelesne povrede, a njegov doktorski tim sada radi na tome da se povrede saniraju.

- Osjećam i dalje jake bolove u vratu i ramenu. Međutim, ko ih ne bi osjećao kada na njega naleti automobil brzinom 120 kilometara na sat. Moj brat Dado, koji se treba boriti s Lucom Ngelekom, upitan je zbog prijeloma šake, dok je prognoza za mene da ću za dvije do tri sedmice biti u potpunosti u trenažnom procesu i nadam se da ću osvojiti pojas HIT FC promocije za Bosnu i Hercegovinu i donijeti ga u svoje Sarajevo. Sa promocijom je dogovoreno da meč uživo prenosi televizija FACE TV mog velikog prijatelja Senada Hadžifejzovića - otkrio je Stojnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.