BORILAČKI SPORTOVI

CERIĆ: Najbitnije da sam osvojila nove bodove i da održim olimpijsku normu

Dobila novih 120 bodova za svjetsku rang listu

Fena

16.5.2016

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić zadovoljna je nastupom na Grand Prix turniru u Almatyju, gdje je osvojila bronzanu medalju.

Cerić je u kategoriji +78 kg pobijedila Kayu Belkis Zehru iz Turske i Gulzhan Issnovu iz Kazakstana, a u polufinalnoj borbi poražena je od aktuelne olimpijske prvakinje Kubanke Ortiz Idalys.

U borbi za medalju pobijedila je Litvanku Pakenyte Santu, koja je ujedno bila direktni konkurent bh. džudistkinji za plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Ovim rezultatom Cerić je dobila novih 120 bodova za svjetsku rang listu, te se na taj način učvrstila u olimpijskoj normi.

- Veoma sam zadovoljna nastupom u Almatyju i formom koju sam pokazala tokom svih mečeva proteklog vikenda. Najbitnije je da sam osvojila nove bodove i da do kraja mjeseca održim formu kako bi se što bolje borila na predstojećem Mastersu. Već sutra putujem u olimpijski Trening centar u Antaliju, gdje ću obaviti finalne pripreme za kraj kvalifikacija - kazala je Cerić.

Na Grand Prix turniru u Kazahstanu nastupile su 83 zemlje s oko 400 najboljih takmičara i takmičarki na planeti.

Selektor BiH i trener bh. džudistkinje Branislav Crnogorac očekuje da će Cerić zadržati normu do kraja kvalifikacija, koje se završavaju naredne sedmice s najjačim Masters turnirom Guadalajara 2016.

Masters Guadalajara održava se od 27. do 29. maja u Meksiku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.