BORILAČKI SPORTOVI

MEČ ZA TITULU Stojnić se za borbu protiv M'Pumbua spremao sa Zimmermanom!

Spektakl u Cirihu

N. K.

24.5.2016

Najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić privodi kraju pripreme za njegov naredni meč 28. maja u Cirihu, gdje će se za titulu prvaka HIT FC boriti protiv Christiana M'Pumbua, inicijalnog prvaka Bellatora u poluteškoj kategoriji.

- Pripreme su gotove i završni treninzi su u toku. Sparing partneri bili su mi jedan od finalista K1 turnira u Japanu čuveni Erol Zimmermam, zatim brat Dado Stojinić, Burak Fidan, Kerim Ziza, Zoran Galić i Adi Kljaho. Sa Zimmermanom, koji je slične visine kao i moj budući protivnik, sparingovao sam četiri puta po pet minuta, a trenirat ćemo i do samog puta u Švicarsku. Fizički sam spreman sa blagom povredom lijevog ramena, ali nadam se da mi neće zadavati probleme u meču - rekao je Stojnić za "Avazov" portal.

stojnic-beslagic

Stojniću su podršku pred borbu dali bh. glumac Enis Bešlagić i poznati borac Erol Zimmerman

Naš borac put Švicarske krenut će u petak, a u noćnim satima očekuje ga zvanična konferencija za medije. 

- Očekujem pobjedu za mene i Bosnu i Hercegovinu. Imam pozitivnu tremu jer ipak prvi put se borim za titulu, a i borim se protiv bivšeg prvaka Bellatora. Hvala svima koji će me podržati u subotu sa nadom da ću se konačno vratiti u UFC da branim boje Bosne i Hercegovine - rekao je Stojnić, kojem će trener u ringu biti njegov otac Zdravko, dok će doktorski tim činiti dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Emir Talirević i dr. Mušanović. Podršku će mu dati i trener boksa Rifet Kadić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.