BORILAČKI SPORTOVI

Livanjski Magone osvojio 6 zlatnih medalja na takwondno turniru "Fojnica Open 2016"

Nastupilo 250 takmičara iz 21 kluba BiH i Hrvatske

Al. K.

8.6.2016

Na međunarodniom takwondno turniru " Fojnica Open 2016" održanom u nedjelju, 5.juna 2016.godine za sve uzraste i uzrasne kategorije, na kojem je nastupilo 250 takmičara iz 21 kluba BiH i Hrvatske, livanjski Magone predstavljalo je 17 takmičara koji su uspjeli izboriti 15 medalja, i to 6 zlatnih, 2 srebrne i 7 bronzanih.

Bronzu su osvojili David Kovačić, Saša Viktoria Knežević, Marija Orlović, Andrea Kasalo, Kristijan Orlović, Maja Brdar i Petar Orlović, srebro Marta Matić i Elvira Velić, dok su se zlatnim medaljama okitili David Kelava, Amar Dželadini, Lorena Orlović, Ema Periša, Petra Ždero i Sara Tičinović.

- Sljedeći vikend klub će održati male pripreme, odnosno pet treninga koje će predvoditi jedan od najboljih trenera, ako ne i najbolji trener Hrvatske Hong Segung Ki. Ovo je olimpijski trener koji je osvojio dvije medalje u Pekingu na OI sa hrvatskim taewkondoašicama i imamo čast ugostiti ga u našem Livnu i imati privilegiju sudjelovati na njegovim treninzima. Ovo nije prvi put da klub sarađuje sa trenerom Hongom, a klub će ugostiti i još neke klubove s ovog prostora da sudjeluju u ovim pripremama - informacija je iz kluba Magone.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.