BORILAČKI SPORTOVI

Dat ću sve od sebe da za BiH osvojim zlato

Mirza Pramenković uoči SP-a u Dublinu

A. S.

19.8.2016

Svjetsko prvenstvo je jedna nova dimenzija, poseban izazov u mojoj karijeri. Konkurencija će biti veoma jaka, svi supranici dolaze maksimalno spremni. Očekujem medalju, ali se ništa ne mogu obećati. Ono što mogu obećati je da ću dati i više od svojih mogućnosti. Nadam se zlatnoj medalji.

To je na konferenciji za medije u Sarajevu rekao Mirza Pramenković, mladi bosanskohercegovački kikbokser koji naredne sedmice putuje u Dublin, gdje će kao jedini naš predstavnik od 27. avgusta do 3. septembra učestovati na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kikboksu.

Pramenković će nastupiti u teškoj kategoriji, do 90 kilograma, a na konferenciji je, zajedno sa trenerom Kerimom Vranešićem, govorio o pripremama i očekivanjima na ovom prvenstvu.

- Ovo je za mene najvažniji nastup u dosadašnjoj kratkoj, ali uspješnoj sportskoj karijeri. Tokom protekla dva i po mjeseca priprema obavio sam najteže i najzahtjevnije treninge i spremno odlazim u Dablin. Nadam se da ću na najbolji način predstavljati svoju zemlju – dodao je Pramenković, koji je na Irsku otputovao bez pomoći države, ali se isto tako nada da će njegov rad neko od odgovornih prepoznati po povratku iz Dablina.

Njegov trener Kerim Vranešić je zadovoljan kako je Pramenkovića radio preteklih 80 dana na pripremama i također očekuje dobar rezultat.

– Iza nas su naporni treninzi na kojim je Mirza davao maksimum. Jasno se vidi da ima veliku želju da u Dablinu našoj državi donese zlatno odličje. Mogu dodati da smatram da je Mirza i više nego spreman da odoli svim izazovima koji ga čekaju na Svjetskom prvenstvu – dodao je Vranešić.

Balkanski šampion 

Pramaneković je za kratko vrijeme osvojio simpatije ljubitelja kikboksa i u rekordnom roku osvojio više od 10 zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima. Dvostruki je prvak Bosne i Hercegovine, a posljednji veliki uspjeh ostvario je na Balkanskom prvenstvu gdje je osvojio drugu titulu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.