BORILAČKI SPORTOVI

"Khabib bi definitivno ubio boga u McGregoru"

Uvjerenje UFC legende Dana Hendersona

Redakcija

22.11.2016

Prije nego što je Conor McGregor nokautirao prvaka lake kategorije Eddieja Alvareza u glavnoj borbi UFC-a 205 i postao simultani vlasnik dvaju UFC naslova, na uvodnom dijelu programa neporaženi Khabib Nurmagomedov uništio je Michaela Johnsona čime je kompaniji dao do znanja da je on sljedeći izazivač u lakoj kategoriji.

Dominantni nastup Dagestanca impresionirao je i UFC legendu Dana Hendersona koji vjeruje da McGregor u borbi s Khabibom ne bi prošao ništa bolje od Johnsona, piše Fightsite.

- Mislim da bi onaj mali što se borio prošlog vikenda, ne mogu mu upamtiti ime, Magomedov, ruski klinac koji se bori u lakoj, mislim da bi on definitivno McGregoru stvorio veliki problem. Mislim da bi ga definitivno srušio i ubio boga u njemu - rekao je Henderson o Nurmagomedovu gostujući na The Adam Carolla Showu.

No, McGregorov historijski nastup u New Yorku bio je možda i impresivniji od Nurmagomedovog. Iako su mnogi sumnjali u Irčeve šanse da osvoji pojas u svom prvom UFC nastupu u lakoj kategoriji, McGregor je sjajnim tajmingom udaraca iskusnog i čvrstog Alvareza pretvorio u amatera. Odličan nastup konačno je “Henda” pretvorio u McGregor fana.
 
- Nije da ga ne volim. Trebalo mi je dosta vremena da postanem fan jer sam htio vidjeti malo veću kompletnost njegovih vještina. Oduvijek je pokazivao da ima dobre ruke, dobre ‘kickove’, ali trebao sam ga vidjeti s par različitih hrvača koji imaju dobre ruke. Trebalo mi je vremena da ga prihvatim. Mislim da se Eddie nikako nije borio pametno. Uopšte nije koristio svoje hrvanje - nadovezao se o McGregoru Henderson.
 
46-godišnji Henderson se penzionisao nakon borbe za naslov s Michaelom Bispingom na UFC-u 204, ali u akciji ga možete vidjeti 11. decembra na Submission Underground II priredbi u Portlandu gdje će odraditi grappling meč s bivšim prvakom poluteške kategorije Jonom Jonesom.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.