BORILAČKI SPORTOVI

Iron Puki nokautom do desete pobjede

Sjajan nastup bh. boksera

Redakcija

30.12.2016

Uspješni bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, na najbolji način završio je 2016. godinu i u svom desetom profesionalnom meču nokautirao je sinoć u Novom Pazaru u drugoj Ognjena Marića.

- Što se tiče mog meča ja sam svog protivnika odmah u prvoj rundi bacio na pod dva puta odličnim desnim krošeom, a poslije i lijevim aperkatom da bi sve bilo gotovo početkom druge runde lijevim krošeom. Na ovaj način sam pobijedio i ostvario 10 pobijedu od čega sak devetu nokautom. U ovoj godini sam pobijedio četiri meča i sva četiri nokautom, osvojio sam titulu UBF prvaka Evrope. Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri, a za narednu imamo velike planove i nadam se borbi za WBA titulu – kaže Edin Puhalo. 

Prije meča Puhala i njegovog trenera Narcisa Kalajdžića je ugostio predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća Sulejman Ugljanin. 

- Razgovarali smo o dosadašnjoj mojoj karijeri mojim uspijesima, ali su se oni prisjetili zajedničkih nastupa Ugljanina i Kalajdžića 1972-1973 u bokserskom klubu „Partizan“ u Sarajevu. Moj trener je dobio i zahvalnicu ispred organizacionog odbora turnira za višestruki doprinos i razvoj boksa – kaže Iron Puki. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.