Kada ovo vidite bit će vam jasno zašto UFC ne dozvoljava ovakve borbe! (VIDEO)

Najjača MMA promocija nema supertešku kategoriju

(Redakcija)
01.01.2017 15:15

Najjača MMA promocija (UFC) nema supertešku kategoriju, a mnogi se pitaju zašto se ne ide dalje od teške kategorije i maksimalnih 120 kilograma kod boraca u okviru nje.

Razloga je više, a prije svega je to zbog zdravlja takmičara, koji se mnogo više umara ako ima više kilograma, a samim tim je i kvalitet borbe na mnogo nižem nivou. UFC drži strogo do profesionalnosti i do toga da borbe ne budu na neki način predstavljene kao svojevrsna cirkuska predstava, što bi sasvim sigurno bio slučaj da ne postoje kriteriji kada je težina protivnika u pitanju.

Primjera radi, u Japanu ne postoje nikakve zabrane u pogledu kilaže protivnika, pa tako možemo da vidimo duele u kojima je protivnik i duplo veći ili teži od rivala. Takav je bio slučaj prilikom borbe iz 2010. godine, koja je završena za svega 20 sekundi. Mark Potter je porazio Tomasza Czerwinskog nakon što je korpulentni Poljak u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao na leđa. Potter je to odmah iskoristio i razornim udarcima je primorao sudiju da prekine borbu.

Pogledajte kako je to izgledalo i bit će vam jasno zašto se u UFC-u ovakve borbe ne dozvoljavaju.

NA VRH