Ogroman interes za borbu: Kličko i Joshua na rasprodanom Wembleyju

Meč za titule u verzijama IBF i WBA

(Fena)
17.01.2017 19:08

Svih 80,000 ulaznica za boksački spektakl između Ukrajinca Vladimira Klička i Britanca Anthonyja Joshue koji će se 29. aprila boriti na londonskom stadionu Wembley je razgrabljeno.

Organizatori tvrde da je interes gledalaca za njihovu borbu takav da bi vrlo lako prodali i dvostruko više ulaznica kada bi to bilo moguće.

"Interes za ovu borbu je fenomenalan. Nitko nije očekivao ovakvu ludnicu za ulaznicama. Pokušat ćemo ishoditi dozvolu kako bi postavili još 5,000 sjedalica," kazao je promotor Eddie Hearn.

Joshua i Kličko borit će se za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u verzijama IBF i WBA.

"Boriti se u Engleskoj je nešto posebno. Nikad se nisam borio pred 80 000 gledalaca. Ovo je meka našeg sporta. Boks je nastao u Engleskoj, osjećam da se vraćam kući," kazao je 41-godišnji Kličko kojeg je u novembru 2015. pobijedio Tyyson Fury nanijevši mu prvi poraz u 11 godina. Fury je pritom osvojio pojaseve po WBA, WBO i IBF verziji, ali je ubrzo i ostao bez njih nakon što je otkriveno da se drogirao.

Joshua i Kličko trebali su se boriti u decembru u Manchesteru, ali je Ukrajinac otkazao zbog povrede. Umjesto njega je uskočio Amerikanac Eric Molina kojeg je Joshua pobijedio prekidom u trećoj rundi osvojivši naslov IBF prvaka. Za olimpijskog pobjednika iz Londona bila je to 18. pobjeda u 18 nastupa.

NA VRH