BORILAČKI SPORTOVI

Potvrđeno: Ismir Pramenković novi direktor Kickboxing saveza BiH

U Sarajevu danas održana Skupština

A. S.

29.1.2017

U Sarajevu je danas održana Skupština Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj su usvojeni izvještaji s prošle skupštine, a imenovan je i novi direktor Saveza i reprezentacija BiH, Ismir Iko Pramenković.

Na samom početku sjednice skupštine, kojom je predsjedavao potpredsjednik saveza Alija Ogrić, predsjednik Saveza Dragutin Papović je dodijelio zahvalnice Mirzi Pramenkoviću, svjetskom juniorskom prvaku u teškoj kategoriji, Kristini Čečevac drugoplasiranoj u kategoriji do 65 kilograma i Edinu Vučelju za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u light kontaktu.

Nakon što su se čelnici Kickboxing saveza BiH zahvalili Ismiru Pramenkoviću I njegovom sinu Mirzi za promiciju kickboksa u BiH i svijetu, donesena je odluka da Ismir Pramenković zajedno sa selektorima reprezentacija formira komisiju koja će zajednički napraviti prijedlog o načinu klasificiranja boraca u kategorije.

kickbox-2

Sa sjednice u Sarajevu: Sve odluke donijete jednoglasno

Kickbox savez Bosne i Hercegovine trenutno razvija vlastiti softver gdje će se moći pratiti izvještaji s državnih i kup takmičenja koja se održavaju u organizaciji državnog saveza.

Tokom sjednica vođena je rasprava u kojoj su ravnopravno učestvovali svi prisutni na skupštini, te su sve odluke donesile jednoglasno.

Na početku skupštine delegatima su se obratili i predstavnici anti-doping komisije, koji su upoznali delegate s novim pravilima te sa mogućnostima s kojima će se susretati naši borci ove sezone i kontrolama koje će sprovoditi agencija.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.