BORILAČKI SPORTOVI

Grand Prix Dusseldorf: Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju

Sjajan uspjeh naše najbolje džudistkinje u Njemačkoj

A. S.

27.2.2017


1. Džudo tim Bosne i Hercegovine i u novom Olimpijskom ciklusu nastavlja nisku velikih međunarodnih uspjeha 2. Larisa Cerić ostavrila novi veliki uspjeh 3. mjesto ( bronzana medalja ) na World Ture 2017

Minulog vikenda u Dusseldorfu u sklopu World Tura održan je Grand Prix Dusseldorf 2017. na kome su učestvovali svi najbolji džudisti i džudistkinje na plateni.

Na Grand Prix-u Dusseldorf 2017. učestvovalo je 49 zemalja i 344 sportista.

Džudo tim Bosne i Hercegovine predstavljali su reprezentativci Larisa Cerić +78 kg, Aleksandra Samardžić -70 kg, Harun Sadiković +100 kg i Toni Miletić -90 kg.

Epitet najtrofejnijeg olimpisjokg sporta u BiH, džudo reprezentativci potvrđuju iz natjecanja u natjecanje.

Nakon odličnog nastupa Haruna Sadikovića na velikom Grand Slam-u World Ture Pariz 2017 ( 5. mjesto ), u Dusseldorfu je Larisa Cerić ponovo zasijala u punom sjaju.

U ekstremno jakoj konkurenciji uspjela je osvojiti treće mjesto, odnosno bronzanu medalju, na ovaj način ona je ovojila novih 350 bodova i trenutno je plasirana na devetom mjestu Svjetske ranking liste, što je ujedno i najbolje plasirana bh. sportašica u konkurenciji iz svih sportova u BiH.

Jedini poraz Larisa je pretrpjela od aktuelne viceprvakinje svijeta Tachimoto Megumi.

U borbi za bronzanu medalju Cerić je pobijedila predstavnicu Njemačke Buessow Kristin.

Harun Sadiković je također imao dobar nastup u prvom kolu slavio je protiv predstavnika Španije Chelaru Grigoras, minimalnim rezultatom poražen je od predstavnika Kirgistana Krakovetskii Iuriia, i on je osvojio nova 84 boda za svjetsku ranking listu.

Aleksandra Samardžić i Toni Miletić i pored dobrih borbi eleminirani su u prvom krugu ovog velikog međunrodnog natjecanja.

Selektor džudo tima BiH prof.dr. Branislav Crnogorac nakon drugog nastupa džudo tima BIH u okviru World Tura natjecanja istakao je sljedeće:

- Naši džudisti i na početku novog olimpijkosg ciklusa, na početku nove sezone velikih međunarodnih takmičenja iz takmičenje u takmičenje potvrđuju svoju svjetsku klasu. Na velikom Grand Slamu u Parizu prije 15 dana odličan nastup imao je Harun Sadiković, a evo već danas nakon Grand Prix-a u Dusseldorfu slavimo bronzanu medalju Larise Cerić. Također, moji izabranici su kolosalno otvorili nastupe na velikim međunarodnim takmičenjima u 2017. godine i ono što je posebno bitno za naš tim, ne znam koliko brzo dolazimo do naših uspjeha ali zasigurno znam da nikada ne koračamo unazad, da kontinuirano idemo naprijed i da iz godine u godinu naš judo tim potiže sve bolje rezultate i to je ono što nas motivira da istrajemo u naumu da i dalje budemo ponos bosanskohercegovačkog sporta.

arijana-i-lara

Cerić s Arijanom Jahom, generalnim sekretarom DŽudo saveza BiH u Njemačkoj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.