BORILAČKI SPORTOVI

Sedam dana nakon spektakularne borbe: Anthony Joshua otkrio šta je Kličku rekao prije razornog nokauta

Avaz.ba

6.5.2017

Britanski bokser Anthony Joshua, poslije 11 rundi, savladao je Vladimira Klička i osvojio titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO, a sedam dana nakon toga otkrio je i šta je rekao legendarnom Ukrajincu prije nokauta.

Britanac je u 11 rundi, kada su svi mislili da će fantastični meč biti odlučen od strane sudija, strahovitim aperkatom prvo srušio Klička, koji nije želio tek tako da se preda.

Međutim, Joshua je brzim udarcima dokrajčio Klička, nakon čega je sudija prekinuo meč.

U intervjuu britanskim medijima otkrio je šta je to rekao Kličku prije nego što ga je nokautirao.

- Pričao sam s Kličkom i rekao mu da ako me pusti u sljedeću rundu, da ću ga raz*ebati, dok mi je on odgovorio da će me nokautirati. Bio je to samo razgovor u borbi - rekao je Joshua.

- Znao sam da su te runde ključne, kao i da je pobjeda blizu. Napravio sam korak, bam, bam, bam... Podsvjesno, ne znam kako mi je to došlo, samo sam to izbacio iz sebe i vidio njegovu bradu - opisao je novi bokserski šampion.

- Pokušao je da sakrije da je uzdrman, mislio sam da je to moja šansa da ga srušim i samo sam se trudio da ga pogodim pri svakom udarcu, bacio sam se na njega i uspio - otkrio je Joshua.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.