BORILAČKI SPORTOVI

Da li je pomolu borba decenije: Stipe Miočić izaziva Anthonya Joshuu

Avaz.ba

7.6.2017

Svjetski mediji mjesecima pišu o borbi boksačke legende Floyda Mayweathera i UFC zvijezde Conora McGregora.

U početku je malo ko mislio da bi zaista moglo doći do njihovog obračuna, ali kako trenutno stvari stoje meč je bliže nego ikad.

Po uzoru na njih i UFC-ovu teškaškom prvaku Stipi Miočiću palo je na pamet da izazove aktualnog boksačkog prvaka Anthonyja Joshua na borbu.

Njihov obračun sasvim sigurno bi bio mamac za publiku, a da se nije šalio kada je rekao da se želi boriti s Englezom Miočić je ponovio u razgovoru za Fight Society podcast

“Mislim da bi to bio fantastičan meč. On je sjajan borac. Bila bi to izvrsna borba. Volio bih pokazati svijetu svoje kvalitete. Uz dužno poštovanje prema njemu, mislim da bi to bila odlična borba. Conor će se boriti i to je sjajno za promociju crossa. Želio bih biti dio toga”, rekao je Miočić, koji je posljednjih pet borbi završio nokautom ili tehničkim nokautom.

McGregora se u ovom slučaju kritizira da nema nikakvog boksačkog iskustva. S Miočićem su stvari malo drugačije je je prošao Golden Gloves program.

“Bio sam dio Golden Glovesa. Volim se boriti. Mislim da bi to bila sjajna borba i fanovima bi se svidjela”, kazao je Amerikanac hrvatskog porijekla napominjući da ne bi Joshui bio samo kanta za napucavanje.

“S puno samopouzdanja bih ušao u tu borbu. Dao bih sve od sebe. Slušajte, imam najbolje trenere na svijetu i definitivno bih bio spreman za tu borbu”, poručo je Miočić.

“On je svjetski prvak s razlogom. To bi bila sjajna prilika. Bio bih toliko zahvalan kad bi mi se pružila”, završio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.