BORILAČKI SPORTOVI

Ovih se dana na veliko dijeli strašan nokaut legendarnog K1 borca: Hoost još uvijek okreće glavu kad ovo vidi

Net.hr

24.7.2017

Primjetili smo da se ovih dana na društvenim mrežama na veliko dijeli legendarni nokaut bivšeg hrvatskog K1 borca, slavnog Branka Cikatića (62), piše Net.hr.

Zašto? Možda zato što je brutalna i moćna desnica koja je odsjela u glavu još jedne ikone ovog sporta Ernesta Hoosta uistinu vrijedna divljenja.

Dakle, o čemu se tu radi? Branko Cikatić je 30. aprila 1993. godine nokautom protiv Hoosta, pred 12.000 vatrenih obožavatelja u Tokiju, osvojio prvi Grand Prix u historiji. Bio je to eliminacijski turnir.

Na turniru je nastupalo osam vrhunskih boraca, sama krema tadašnje svjetske borilačke scene. Sve do jednog bili su prvaci u kickboxingu, muay thaiju, karateu, full contactu… Bolje nije moglo, borilački svijet bio je oduševljen. Peter Aerts, Ernesto Hoost, Maurice Smith, Branko Cikatić, Todd Hays, Changpuek Kiatsongrit, Toshiyuki Atokawa i Masaaki Satake činili su osmoricu veličanstvenih boraca koji su htjeli uzeti trofej i ući u historiju.

No, u historiju je ušao Cikatić koji je izdominirao sve i ponio titulu najboljeg. Cikatić je u finalu dočekao najvećeg kickboksera svih vremena Hoosta, koji se do finala probio pobijedivši vjerojatno drugog najvećeg kickboksera svih vremena Petera Aertsa sudijskom odlukom i nokautom protiv velikog Mauricea Smitha. Branko Cikatić je nokautirao Hoosta desnim krošeom u prvoj rundi i postao prvi K-1 Grand Prix osvajač u historiji. Hoost je nakon nokauta ostao ležati. Nije znao što ga je snašlo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.