BORILAČKI SPORTOVI

Sve spremno za Sarajevo Fight 3

Avaz.ba

31.7.2017

U hotelu Hills na Ilidži 10. avgusta održat će se manifestacija Sarajevo Fight 3. 


Bit će to turnir osmerice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma. Osim toga, bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 pravilima. Učešće za turnir osmerice potvrdili su: Haris Biber (BiH), Selmedin Didić (Švicarska), Čedo Pantić (BiH), Mario Marković (BiH), Slavoljub Budeša (BiH), Novak Radulović (Srbija), Rene Arreger (Češka Republika) i Bobančo Iioski (Makedonija). Na Superfightu će učestvovati: Igor Emkić (BiH), Mesud Selimović (BiH), Bahrudin Mahmić (BiH), Alija Tucak (BiH),Vladimir Tok (Njemačka), Milan Kubin (Makedonija), Vukašin Obradović (Srbija), Dimitar Gjeorgjiev (Makedonija), Darko Knežević (Njemačka) i Željan Ješić (Srbija). Bit će održan i jedan profesionalni bokserski meč između Selme Baltić i Katarine Vištice. Supervizor takmičenja je Salko Zildžić.

Haris Sipović, jedan od organizatora ovog događaja, kaže da organizacija ide po planu.

- Imali smo određene izmjene boraca zbog opravdanih razloga. No, sve ide onako kako smo planirali. Predviđeno je da se dan prije ovog događaja, tačnije 9. avgusta održi pres konferencija u hotelu Hills s početkom u 15:00 sati. Tada će biti i vaganje boraca, a obratit će se izjavama i iznijet će svoja očekivanja od ove manifestacije - istakao je Sipović.

Emir Alić naglašava kako je organizacija u završnoj fazi.

'- Znamo da ljudi u BiH vole borilačke sportove i potrudit ćemo se da svi oni koji dođu da gledaju borbe - uživaju. Radimo na tome da im pripremimo ugodan ambijent. Ponudili smo i prihvatljivu cijenu ulaznica. Svi borci se maksimalno pripremaju, a svima je cilj isti – da budu najbolji. Međutim, ring je jedino mjerilo. Na kraju će pobjednik dobiti i pojas SF3 -  kazao je Alić.

U prodaju je pušteno 1.000 karata. Od toga 150 VIP po cijeni 50 KM sektor A, 150 po cijeni 30 KM u sektoru B, 300 karata po cijeni od 15 KM u sektoru C i 400 u sektoru D po 10 KM. Iste se mogu kupiti na prodajnim mjestima u glavnom gradu BiH kod Tržnice, Skenderiji i hotelu Hills ili online putem stranice www.kupikartu.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.