BORILAČKI SPORTOVI

Borilački spektakl u Sarajevu: Obavljeno vaganje boraca

Avaz.ba

9.8.2017

U hotelu Hills na Ilidži održana je pres-konferencija povodom održavanja manifestacije Sarajevo Fight 3 koja je na programu u četvrtak u istom hotelu u 20.00 sati. Pristutnima su se obratili organizatori, izvršeno je vaganje boraca i žrijebanje.

Haris Sipović, jedan od organizatora, istakao je kako su svi borci stigli spremni u grad na Miljackoj.

- Vjerujem da će biti spektakl. Borcima želim mnogo sreće. Neće biti lako osvojiti pojas, svi će se morati dobro namučiti. U hotelu Hills imamo izvanredne uslove i opredjeli smo se da prikažemo događaj na svjetskom nivou. Pobjednik će osvojiti pojas i novčanu nagradu. Atmosferu će uveličati svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić koji će na kraju dodijeliti pojas - kazao je Sipović.

I Emir Alić, organizator uz Sipovića poželio je borcima dobrodošlicu i poželio sreću.

Na turnir osmerice učestvovat će K1 boraci u kategoriji do 72 kilograma, a parovi koji su izvučeni žrijebom su: Selmedin Didić (Švicarska) - Haris Biber (BiH), Bobančo Iioski (Makedonija) - Čedo Pantić (BiH), Novak Radulović (Srbija) - Slavoljub Budeša (BiH) i Levan Guruli (Grčka) - Nerdin Fejzović (BiH). Organizatori su prije žrijeba podijelili borce na one iz BiH i goste.

Na Superfightu će se boriti po K-1 pravilima, a parovi su: Alija Tucak (BiH) - Vladimir Tok (Njemačka), Mesud Selimović (BiH) - Vukašin Obradović (Srbija), Dimitar Gjeorgjiev (Makedonija) - Željan Ješić (Hrvatska) i Bahrudin Mahmić (BiH) - Milan Kubin (Makedonija).

Bit će održan i jedan profesionalni bokserski meč između Selme Baltić i Katarine Vištice. Supervizor takmičenja je Salko Zildžić.

U prodaju je pušteno 1.000 karata. Od toga 150 VIP po cijeni 50 KM sektor A, 150 po cijeni 30 KM u sektoru B, 300 karata po cijeni od 15 KM u sektoru C i 400 u sektoru D po 10 KM. Iste se mogu kupiti na prodajnim mjestima u glavnom gradu BiH kod Tržnice, Skenderiji i hotelu Hills ili online na web-stranici www.kupikartu.ba.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.