BORILAČKI SPORTOVI

Šok iz UFC-a: Jon Jones pao na doping testu!

Avaz.ba

23.8.2017

Sreća nije trajala dugo za Jona Jonesa. Novi/ stari UFC prvak u poluteškoj kategoriji je pao na doping testu uoči UFC-a 214! 

Vijest je potvrdio UFC objavom na svojim službenim stranicama. Prema pisanju nekih medija, UFC će uzeti pojas Jones i vratiti ga prvobitnom vlasniku – Danielu Cormieru. Predsjednik UFC-a Dana White je demantirao tu informaciju te je ESPN-u rekao da kompanija još uvijek nije donijela odluku o tome.

Prema do sada poznatim informacijama, Jones je pao na testu koji je uzet poslije vaganja za UFC 214, odnosno 28. jula, potvrdila je USADA-a. Navodno je kod kontroverznog borca u tijelu pronađen steroid turinabol, za koji će je propisana suspenzija od najmanje dvije godine, odnosno duža suspenzija za prijestupnike koji su “ponavljači”., prenosi Fightsite.

Jones je pao na doping testu i uoči UFC-a 200, a tada je suspendiran na godinu dana. U tijelu su mu pronađeni clomiphene i letrozol. Kasnije se branio da je koristio pilule za potenciju,

S obzirom na to da je meč u Anaheimu regulirala Atletska Komsija Kalifornije i oni su se oglasili…

- Atletska Komisija Kalifornije je obaviještena o padu na doping testu Jona Jonesa i trenutno se bavi tim slučajem. Komisija će čitavoj stvari pristupiti vrlo pažljivo i poduzet ćemo sve mjere kako bi što kvalitetnije analizirali slučaj. Kao i svi borci i gospodin Jones ima svoja prava i Komisija će zajedno s USADA-om raditi na tome da dobije sve potrebne informacije - stoji u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.