BORILAČKI SPORTOVI

Borba od milijardu dolara: Mayweather tehničkim nokautom pobijedio McGregora

AFP

Piše: Al. Ti.

27.8.2017

Prije otprilike dvije godine Conor McGregor osvojio je privremenu titulu prvaka UFC-a u perolakoj kategoriji i dok je čekao borbu sa prvakom Jose Aldom, novinari su ga upitali, šta će raditi ukoliko pobijedi i legendarnog borca iz Brazila. 

- Ovdje više nemam šta. Možda iz penzije vratim Floyda Mayweathera da vidim šta on radi - rekao je tada Notorious. To je i uradio dvije godine kasnije, a borba od koje su oba borca zaradila nekoliko stotina miliona dolara, održala se u Las Vegasu.

Ambiciozno nazvana "borba stoljeća" u dupke punoj T Mobile Areni u Las Vegasu, rukavice su ukrstili prvak UFC-a u lakoj kategoriji i neporaženi penzionisani prvak Floyd Mayweather.

Pobjedu je na kraju odnio Floyd Mayweather koji je tako došao do 50 pobjede u karijeri, tehničkim nokautom u 10. rundi.

Borba je počela u uobičajenom ispitivanju snaga, s tim da je McGregor imao u prvoj rundi nekoliko dobrih pokušaja, a i uputio je dobar aperkat.

U drugoj rundi oba borca su imala nekoliko pokušaja, ali bez neke ozbiljnije štete.

U nastavku borbe osim nekoliko nedozvoljenih udaraca u potiljak, nismo mogli vidjeti mnogo čistih udaraca, ali i prema svim eminentnim ocjenama i irski borac je bio bolji u prve tri runde.

Četvrta runda obilovala  je sa najviše čistih udaraca u kojoj su oba borca imala svojih trenutaka, a i Mayweather  nekoliko puta je dobro udario McGregora.

Peta runda je bila preslikana kao prve tri, bez puno borbe, ali i čistih udaraca.

Tek u šestoj rundi smo vidjeli prvi napad Mayweathera, koji je nekoliko puta ozbiljno uzdrmao McGregora, mada je i irski borac imao dobrih poteza.

Sedma runda je protekla u dominaciji Mayweathera, koji je nekoliko puta jako pogodio McGregora. Vrijedi istaknuti odličan aperkat, nakon kojeg je McGregor bio ozbiljno uzdrman. U sedmoj rundi smo vidjeli najboljeg Mayweathera u cijeloj borbi.

Osma runda je protekla u nešto smirenijem periodu, a oba borca su imala svoje trenutke.

Prvi ozbiljniji problemi za McGregora desili su se u devetoj rundi, kada je irskom borcu ponestalo snage. Mayweather je potpuno dominirao u ovoj rundi, nekoliko puta žestoko uzdrmao McGregora.

Kraj za irskog borca došao je u 10. rundi kada je Mayweather kanonadom udaraca potpuno uništio McGregora i sudiji nije preostalo ništa nego da prekine borbu.

Bila je ovo 50. pobjeda legendarnog Mayweathera u 50 borbi.

Nakon borbe oba ratnika su u veoma pomirljivom tonu pohvalno govorila jedan o drugom, a Mayweather je i potvrdio kako je sada zvanično u bokserskoj penziji.

McGregoru ostaje da se utješi sa nekih 100-tinjak miliona dolara, koji će zaraditi od ove borbe.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.