BORILAČKI SPORTOVI

Počelo Svjetsko prvenstvo u judou, BiH s osam takmičara

Fena

28.8.2017

Svjetsko prvenstvo u judou počelo je danas u mađarskoj prijestonici Budimpešti.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će sa osam takmičara, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja.  

Najviše se očekuje od "bronzane" s evropskog prvenstva i druge na svjetskoj rang-listi - Larise Cerić, koja nastupa u kategoriji +78 kilograma.

Cerić je u prvom kolu kao nositeljica slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro. 

U muškoj konkurenciji mnogo se očekuje od Haruna Sadikovića, petog s prvenstva Evrope u kategoriji +100 kg, koji će se u prvom kolu boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka.

"Srebrena" sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu  borit će se protiv takmičarke iz Kenije Dianah Kane.

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske. 

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Prvi nastup od reprezentativaca BiH sutra će imati Petar Zadro u kategoriji - 66 kg, a njega u drugom kolu očekuje borba s bjeloruskim takmičarom Dzmitryjem Minkuom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.