BORILAČKI SPORTOVI

Miočić: Nganou? Overem? Kejn? Ko god, borit ću se sa svakim od njih!

Vecernji

19.9.2017

Mediji su već pisali o gostovanju UFC prvaka Stipe Miočića u jučerašnjoj jubilarnoj 400. epizodi popularnog šoua “The MMA Hour”. 

Miočić je s Arijelom Helvanijem (Ariel Helwani) pričao o svom putu u Las Vegas gdje se susreo s “ljudima koji mu mogu pomoći oko bokserske karijere”, piše Fight Site, prenosi Večernji.


Budućnost u UFC-u

No, Stipe je s Helvanijem pričao i o svojoj budućnosti u UFC-u.  

Kada ćemo teškaškog kralja ponovo vidjeti u akciji i je li riješio problem oko ugovora sa svojim poslodavcem – teme su koje su se nametnule same po sebi…

- Razgovaramo trenutno, stvari idu dobro. Vjerujem da ću se vratiti u Octagon ili krajem godine ili u januaru. Zadovoljan sam razgovorima, već sam vam rekao da imam sjajan menadžerski tim iza sebe - potvrdio je Stipe.

Podsjećamo kako je Miočić već duže vrijeme nezadovoljan visinom ugovora koji ima u UFC-u. Kao prvak u teškoj kategoriji, očekuje veći honorar na što su se čelnici promocije duže vrijeme oglušivali.


Je li samo ugovor problem ili je pauza uzrokovana nedostatkom adekvatnih izazivača?

- Ima mnogo dobrih momaka u ovoj divziji. To je tako u teškoj kategoriji, koliko god si dobar, uvijek ima neki tip koji te može prebiti. Bilo koji dan u sedmici. Nisam još razgovarao s UFC-om o tome ko bi bio protivnik. Vidjet ćemo - kaže Miočić.

Fransis Nganou (Francis Ngannou) je potencijalni protivnik. Što Stipe misli o njemu?

- Da, ne znam. Ja nisam UFC-ov match maker. Da jesam, ne bih se borio u kavezu. Nganou je jako tvrd borac. Pobijedio je neke ljude, svaki meč je sve bolji. Definitivno je jako potentan mladi borac. Slušajte, koga god mi UFC da, ja ću se boriti. Overem (Overeem), Volkov i on je tvrd protivnik…Kejn (Cain)… Nikada neću odbiti borbu - kaže Stipe.

Velaskez (Velasquez) neće biti spreman tako brzo, no Stipe ima i njega na radaru…

- Bila bi to bez sumnje sjajna borba. Kejn i ja smo oba bazno hrvači, oba idemo naprije, obojica namećemo svoj ritam, volimo se potući. Nadam se da će što prije ozdraviti, sreli smo se i jako je simpatičan momak - kaže Miočić.

Zadnji sazna


"Upitan je li znao za pregovore UFC-a i Džona Džonsa (Jon Jones) oko potencijalnog dvoboja s njim, UFC prvak cinično odgovara:

- Ne, nikada nisam niti znao za taj meč. Nisam imao pojma da uopće pričaju o tome. Ja sam obično zadnji koji saznam. Ali to je ok. Da su mi dali Džonsa, borio bih se protiv njega. Ali iskreno govoreći, nisam imao pojma. Kada sam čuo u medijima, pomislio sam: OK, ovo je zanimljivo. Naviknut sam da zadnji saznam, ne brinem se oko takvih stvari, ne dam da mi uništi dan - priča Miočić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.