BORILAČKI SPORTOVI

Ajla Mahmutović ipak ide na Svjetsko prvenstvo: Zahvalna sam ministru Kuriću i Rošiću na ukazanoj pomoći

Piše: A. TIRO

5.10.2017

Sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu Ajla Mahmutović iz Cazina ipak će predstavljati našu zemlj na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se održava na Tenerifima. 

Nakon što je sinoć Ajla na Facebooku napisala kako neće putovati na Svjetsko prvenstvo zbog nedostatka financijskih sredstava i zato što ne može da dozvoli da njeni roditelji ponovo dižu kredit kako bi mogla predstavljati svoju zemlju, veoma brzo su se javili mnogi koji su ovoj djevojci htjeli pomoći.

Jedan od onih koji se prvi javio da pomogne Ajli bio je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta KS.

- Rekao sam Ajli sinoć da ću pronaći način da osiguramo sredstva i sredstva su osigurana. Bez obzira što se radi o Kantonu Sarajevo, mi smo voljni pomoći, jer Ajla predstavlja cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ostat ćemo joj na raspolaganju kad god joj zatreba pomoć - kazao je za Avaz.ba Kurić.

Kontaktirali smo i Ajlu Mahmutović koja nam je kazala kako je obradovala vijest da je Karate savez BiH odobrio njenu tužbu, tako da se ona ponovo našla na spisku putnika na Svjetsko prvenstvo, kao što je bilo i na prvobitnom.

- Odlazak na Svjetsko prvenstvo na Tenerife i predstavljanje BiH je sigurna stvar. Kada je u pitanju finansiranje, ne znam šta se sinoć zapravo desilo. Iz srca sam napisala status na Facebooku. Nit sam tražila pomoć, niti sam htjela nekog vrijeđat, već sam samo htjela napisati ono što mi je na duši. Nakon toga odmah su mi se javili, prvi ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić. Kasnije i premijer USK Husein Rošić i gradonačelnik grada Cazina, ali i iz firme Hifa. Nije meni bio cilj da da skupljam pare, već da idem na Svjetsko prvenstvo - kazala je Mahmutović.

Zahvalila se svima na pomoći, a kazala je da je prihvatila pomoć Huseina Rošića, premijera USK, a dogovorili smo saradnju sa predstavnicima firme HIFA.

- Ministru Kuriću sam se zahvalila na pomoći, ali nakon što su mi ponudili pomoć iz USK, odakle i potičem, bilo mi je logičnije da prihvatim njihovu pomoć. Nazvala sam ministra i zahvalila mu se na svemu, a on mi je kazao da imam podršku i da se javim u budućnosti ako mi bude nešto zatrebalo - kazala je Mahmutović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.