BORILAČKI SPORTOVI

Novi šok: Mekgregor napušta UFC i ide u kečere

Avaz.ba

11.10.2017

I dok borilački svijet čeka povratak Konora Mekgregora (Conora McGregora) u UFC, prvak lake kategorije gleda u drugom pravcu. Barem prema pisanju britanskog The Suna, koji tvrdi kako posjeduje informacije prema kojima Irac trenutno pregovara s kečerskom WWE organizacijom oko vlastitog nastupa, prenosi Fightsite. 

U tekstu stoji da Mekgregor traži ogroman novac za pojavljivanje na njihovom šou na kojem bi se trebao suočiti s nekom od najvećih WWE zvijezda današnjice. Meč bi se trebao dogoditi 2018. godine, a kao potencijalni termin se spominje datum u aprilu, kada je zakazana Wrestlemania 34, koja će se održati u Mercedes-Benz Superdomeu u Nju Orleansu (New Orleansu).

- Konor je ogroman fan profesionalnog hrvanja. Njegova čitava persona na pozornici se razvila upravo iz gledanja likova poput Rika Felra (Rica Flaira) i The Rocka. Radi se o najboljim tipovima na svijetu kada pričamo o samopromociji i trash talku. Gledao je te momke dok je bio mlađi i to je nešto s čim se oduvijek htio baviti - rekao je The Sunu izvor blizak Mekgregoru.

- Ljudi iz WWE-a su ga pitali već ranije da se pojavi na nekom šou, ali nekako nikada nije uspio dogovoriti dobar termin. Sada se čini da je stvar blizu dogovora i da će potpisati ugovor - dodao je anonimni izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.