BORILAČKI SPORTOVI

Džošui slomljen nos u 2. rundi: Takam glavom oštetio prvaka

Avaz.ba

29.10.2017

Svjetski teškaški prvak Entoni Džošua (Anthony Joshua) pobijedio je svojeg prvog protivnika Karlosa Takama (Carlos) u prvoj odbrani ujedinjenih naslova. Britanac je slavio kontroverznim tehničkim nokautom u 10. rundi nakon čega su svi u dvorani ostali u čudu pa i sam bokser.

- Gledajte, ja sam se došao boriti, ja ne sjedim sa strane i ne donosim odluke. Bio je ovo jako dobar meč dok ga sudija nije prekinuo, zbilja imam veliko poštovanje prema Takamu. Ne zanima me što će sudije odlučiti, to nije moj posao - rekao je Džošua nakon meča i time sve rekao. 

Kasnije se otkrilo da je udarac glavom Takama u drugoj rundi uzrokovao lom nosa koji je prilično otežao posao prvaku.

- Čini se da je slomljen i nisam mogao disati. Ovo je mogla biti jedna velika katastrofa - požalio se šampion pa pokazao pravi šampionski duh.

- Morate kontrolirati ovakve situacije. Da sam pokazao ijednu slabost sudija je mogao uskočiti i zaustaviti meč - rekao je Džošua.

U 2018. godini slijedi mu pregršt obaveza. Prvo će odraditi nekoliko mečeva da bi u konačnici pokušao pridodati i WBC naslov svojoj kolekciji.

- Prvo što ću sada napraviti je otići doktoru da mi namjesti nos. Imamo nekoliko mjeseci da zaraste, a onda ću otići doktoru na pregled. Radimo s nekoliko zaista sjajnih doktora. Nakon toga vraćam se treninzima - zaključio je svjetski prvak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.