BORILAČKI SPORTOVI

Džošua i Fjuri u borbi za Britaniju

Avaz.ba

3.11.2017

Jedan je trenutni kralj boksa, drugi je na “hlađenju” zbog ko zna kojih sve konzumiranih narkotičkih sredstava, ali njihova domovina Velika Britanija priželjkuje veliki okršaj.

Entoni Džošua (Anthony Joshua) – Tajson Fjuri (Tyson Fury) ili bitka aktuelnog i bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, glavna je tema britanskih medija.

Ogromna želja

Džošua je protekle subote pred 75.000 navijača u Kardifu porazio Kamerunca Karlosa Takama (Carlos) i tako odbranio WBA, IBF i IBO pojaseve u teškoj kategoriji. S druge strane, Fjuri je 2015. oteo naslove Ukrajincu Vladimiru Kličku da bi ubrzo bio suspendiran zbog konzumiranja droge.

Poznati bokserski promotor Edi Hern (Eddie Hearn) želi vratiti Fjurija u ring.

- Fjuri čeka konačnu odluku antidoping-komisije Velike Britanije. Ukoliko bude u korist Tajsona, krećemo u projekt njegovog povratka u svjetski boks. Vjerujem da bismo, u povoljnom razvoju događaja, već naredne godine mogli prisustvovati spektaklu Džošue i Tajsona, jer je to velika želja britanske javnosti – izjavio je Hern te je naglasio:

- Razgovarao sam telefonom s Tajsonom i njemu se svidjela ova ideja.

Sve najbolje 

I Džošua je podržao mogućnost da se uskoro bori s Furijem.

- Hern dobro radi svoj posao, zna koliko bi ovaj meč izazvao pažnje. Furiju želim sve najbolje u ovom teškom periodu i da ga uskoro vidimo u ring.

20

pobjeda u isto toliko mečeva ima Džošua


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.