BORILAČKI SPORTOVI

Stigla "insajderska" infromacija: Evo kada se i protiv koga Konor Mekgregor vraća u ring

Avaz.ba

28.12.2017

MMA svijet se čitavu 2017. godinu godinu pitao kada će se u Octagon vratiti najveća UFC zvijezda Konor Mekgregor (Conor McGregor).

Niti tri dana prije kraja još uvijek aktuelne godine, niko nema odgovor na to pitanje. Iz današnje perspektive potpuno je neizvjesno hoće li se Irac ikada uopšte vratiti u MMA borilište ili će karijeru nastaviti u profesionalnom boksu.

UFC-ov borac lake kategorije Kevin Lee ipak smatra da ćemo Mekgregora gledati u Oktagonu. I to relativno brzo. Amerikanac je, naime, u razgovoru za MMAJunkie Radio otkrio “insajdersku” informaciju prema kojoj bi Mekgregora trebali gledati u dvoboju protiv privremenog prvaka Tonija Fergusona. I to već u mjesecu martu!

“Ili će se vratiti ili će se nešto ludo dogoditi. Ali prema onome što sam vidio i prema informaciji koju mi je netko šapnuo u uho, vratit će se. I borit će se protiv Tonija”, izjavio je Lee koji ne vjeruje da Mekgregor ima ikakve šanse protiv privremenog šampiona.

“Ne vjerujem da može pobijediti Tonija. Nema šanse. Toni je preiskusan, Toni će biti previše za njega u svakom smislu. Prekompletan je. Tako da sam jako zainteresiran za taj meč. Volio bih samo da se taj dvoboj održi što prije. Čuo sam da je zakazan za ožujak, pa ćemo vidjeti…”

Ferguson je upravo u dvoboju protiv Kevina Leeja osvojio titulu privremenog prvaka u lakoj kategoriji svladavši ga prekidom na UFC-u 216 u listopadu. Mekgregor svoj pojas pravog šampiona nije branio još od trenutka kada ga je osvojio u dvoboju protiv Edija Alvareza.

Jesu li njegove informacije tačne ili nisu, trebali bi saznati vrlo brzo. Mart će brzo... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.