BORILAČKI SPORTOVI

UFC 219: Nurmagomedov udarao, rušio i pritiskao Barbozu pa poslao poruku dvojici velikana

Avaz.ba

31.12.2017

Prošlo je 13 mjeseci otkako smo posljednji put vidjeli Kabiba Nurmagomedova u oktogonu, a njegov dugoočekivani povratak dogodio se na posljednjem UFC eventu godine - UFC 219 u Las Vegasu.

Neporaženi borac na impresivan je način, jednoglasnom sudijskom odlukom, slavio protiv Edsona Barboze dobivši nadmoćno sve tri runde.

Ono što je Dagestanac napravio jednom od najboljih boraca u lakoj kategoriji možemo okarakterizirati kao demoliranje. 

Nurmagomedov je udarao, rušio i pritiskao svog suparnika uz ogradu. Kada bi ga srušio na tlo, uslijedila bi brutalna serija "ground and pound udaraca". 

Izgledalo je kao da ga može završiti u bilo kojem trenutku, no Kabib je nakon meča otkrio da nije želio to napraviti. 

- Mogao sam ga završiti, ali nisam htio. Nisam se borio više od godine dana i želio sam odraditi svih 15 minuta - rekao je Nurmagomedov, pa prozvao Konora McGregora (Conor) i Tonija Fergusona (Tony), vlasnike pojasa u lakoj kategoriji.

- Mogu se boriti s Konorom i Tonijem u istoj večeri. Ne šalim se. Dajte mi sat vremena odmora i mogu se sada boriti za pojas. Spreman sam - rekao je Nurmagomedov.

"The Eagle" je stigao do nestvarnog 25-0 omjera, a o njegovoj dominaciji najbolje svjedoči sudijska odluka koje je pokazala nevjerojatnih 30-25, 30-25 i 30-24.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.