BORILAČKI SPORTOVI

Objavljen snimak incidenta: Bh. bombarder iskočio iz ringa i napao čovjeka u publici

Avaz.ba

5.1.2018

Roberto Soldić je na najbolji mogući način obilježio najuspješniju godinu u svojoj profesionalnoj karijeri.

Na KSW-u 41 u Katowicama je prekidom na koncu treće runde svladao Borisa Mankovskog te se okitio naslovom prvaka ove ugledne poljske promocije u velter kategoriji. To mu je ukupno peti osvojeni pojas u nešto više od godine dana.

Borac iz UFD Duesseldorf je u meč protiv Mankovskog uletio kao zamjena u posljednji trenutak. Originalni protivnik KSW-ovog prvaka je trebao biti Dricus Du Plessis, no ovaj je radi povrede otkazao nastup nekoliko sedmica prije dvoboja što je, pokalazo se naknadno, bila sjajna vijest za Soldića i njegov tim koji su ugrabili danu priliku.

Nije poznato o kakvim se nesuglasicama radi između Soldića i Plessisa, no nakon što je odradio pobjednički intervjuu u kavezu, borac iz Viteza je preskočio ogradu te je došao do borca iz Južne Afrike te ga je snažno gurnuo. Dvojac se “pokačio”, a čitav incident je ovih dana završio na internetu kanalu.

23-godišnji Du Plessis ima 11 pobjeda i samo jedan poraz u profesionalnoj karijeri. Možda je ovo samo bila sjajna uvertira za sljedeći nastup Soldića u poljskoj promociji. Doduše, u međuvremenu se zakuhala priča o meču protiv legendarnog Mameda Khalidova, prvaka u srednjoj kategoriji. Sve je moguće…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.