BORILAČKI SPORTOVI

Luis optužio Nganua: On ima 40 godina i narokan je steroidima

Avaz Sport

1.2.2018

Nakon što je Stipe Miočić odbranio pojas protiv gorostasa iz Kameruna Fransisa Nganua (Francis Ngannou), čini se kako su neki ''nanjušili krv''. 

U akciju je krenuo Derik Luis (Derrick Lewis), jedan od onih koji su poznati po ''trash talku'', a prije nešto manje od dvije godine bio je u Hrvatskoj (Zagreb).

Zanimljivo, na UFC Fight Nightu u zagrebačkoj Areni 2016. bila su obojicu. Nganu je tada pobijedio Blejdesa (Blaydes), a Luis Gabriela Gonzagu.

Tada je Amerikanac bio u sjajnom nizu kojeg je nakon šest pobjeda prekinuo prošle godine Mark Hant (Hunt). Luis se vraća na Fight Night večeri 19. februara protiv Poljaka Marcina Tibure, no već gleda u budućnost. 

- 'Sad bi se borio protiv Nganua. Taj tip, kada god me neko pita o njemu, ja pokušavam biti pristojan i kažem nešto lijepo. Kada god on govori o meni, govori s podcjenjivanjem, priča kako nisam na njegovom nivou, koliko sam spor i slično. Zapravo se s tim ne zamaram, ali mi nije jasno zašto stalno priča sranja kada govori o meni - rekao je Luis.

Prema oktogonu se krećem sporo, ali onda eksplodiram. To je moj način borbe. Taj j**** majke ima već 40 godina. Tvrde da je bio beskućnik, ali niko nema pojma koliko je zapravo star. Neka mi pokažu njegov rodni list. On ima 40 godina i narokan je steroidima. Kažu da je mlađi od mene. Nema šanse - prenosi Luisove riječi Fightsite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.