Edin Puhalo 24. februara boksa na polufinalnom turniru World Boxing Super Series

Fena
11.02.2018 17:16

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, 24. februara nastupit će na priredbi polufinala elitnog WBSS (World Boxing Super Series) turnira u njemačkom Nürnbergu.

Odlični rezultati u 2017. godini i titula prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC, bila su najbolja preporuka da bh. bokser bude dio spektakla na kojem će u glavnoj borbi večeri snage odmjeriti polufinalisti super srednje kategorije Kalum Smit (Callum Smith) (23-0) i Jurgen Brimer (Juergen Braehmer) (49-3).

- Ovo je dokaz da moji rezultati nisu prošli nezapaženo. Najuspješniji sam bh. profesionalni bokser u 2017. godini. Iz mjeseca u mjesec napredujem, i svojim radom skrenuo sam pažnju najboljih promotera kao što je „Team Sauerland“. Drago mi je da ću biti dio spektakla World Boxing Super Series, na kojem je glavna nagrada trofej Muhameda Alija. Radit ću uvodnu borbu, a ime protivnika trebao bih saznati do kraja sedmice. Ovaj turnir je prava svjetska atrakcija, a prenosi ga više od 50 televizija. I u ovom meču dokazat ću i pokazati da sam konkurentan i da mogu do samog vrha. Na kraju se želim zahvalim svim mojim sponzorima i prijateljima, a posebno BH Telecomu sa kojim ću do kraja mjeseca potpisati novi ugovor o sponzorstvu za 2018. godinu - rekao je Puhalo, saopćeno je iz PR COMM.

Podsjetimo, bh. bokser u kruzer kategoriji, prema najjačoj bokserskoj stranici koja rangira boksere BoxRec, ima 13 pobjeda iz isto toliko mečeva, a posljednju pobjedu ostvario je 15. decembra prošle godine u Furthu, kada je nokautirao Ozcana Cetinkayu (27-13-2) i na taj način osvojio titulu prvaka Mediterana u najjačoj bokserskoj asocijaciji WBC.

Tagovi

Edin Puhalo WBSS
NA VRH