BORILAČKI SPORTOVI

Borilačka poslastica: Mirko Filipović potvrdio senzacionalni revanš

Fightsite.hr.

5.3.2018

Nevjerovatna vijest dolazi iz Bellatora, koji je već ranije pokazao kako se ne šali oko programa Bellator 200 eventa, koji organiziraju 25. maja u londonskoj Vembli Areni. Spektakl će začiniti jedan veliki teškaški revanš, odnosno potvrđena je borba Cro Copa i Roja Nelsona (Roy), piše Fight Site.

Hrvatski borac i jedna od legendi slobodne borbe Mirko Filipović je, zapravo, već jučer naslutio dolazak u Bellator.

Ovo je zapravo revanš njihove borbe s UFC 137 eventa, održanog u oktobru 2011. godine, a Nelson je tada slavio prekidom u trećoj rundi te je Cro Cop nakon te borbe napustio UFC, da bi se kratko vratio za event u Krakowu 2015. godine. Nelson je UFC napustio prošle godine, rekavši kako mu je Bellator ponudio bolje opcije za nastavak njegove vrlo uspješne MMA karijere.


Četrdesettrogodišnji Cro Cop trenutno je u nizu od osam pobjeda, uključujući UFC trijumf nad Gonzagom te osvajanje Rizinovog Gran prija 2016. godine. Dvije godine mlađi Nelson prošlog je mjeseca eliminiran s Bellatorovog Gran prija, gdje je bolji od njega bio Met Mitrione (Matt Mitrione). U posljednjih devet borbi slavio je tek tri puta.

Ova borba sigurno će se naći na glavnog programu Bellatorovog jubilarnog eventa, ali još nije poznato hoće li možda čak predvoditi taj, vrlo vjerovatno, sjajan card.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.