PRVAK

Mejveder potvrdio da ulazi u MMA: Treniram sa UFC prvakom

Avaz Sport

16.3.2018

Flojd Mejveder se ne šali! On u 2018. godini planira ulazak u oktogon i svijet MMA, a to je potvrdio u razgovoru s novinarom TMZ-a, koji ga je uspio uhvatiti na nekoliko minuta, nakon Mejvederovog noćnog izlaska i usput progovorio malo o svojim ostalim kvalitetima osim udaranja u stojci.

- Razgovarali smo Tajron i ja. Uskoro ćemo krenuti s treningom. On je sjajan tip i pakleni borac - rekao je Mejveder, te prokomentirao koliko će mu vremena trebati da se spremi za MMA borbu.

- Vjerovatno ću trebati malo više od tri mjeseca - koliko se nagađa. Neka treba i šest, osam mjeseci da se pripremim, ali napravit ćemo to kako treba - kaže Mejveder, koji ima visoko mišljenje o svojim kvalitetima u hrvanju, koje mnogi spominju kao najproblematičniji dio u njegovom ulasku u oktogon.

- Ja mogu i znam hrvati. Moje hrvanje nije loše. Rekao bih da je na ljestvici od 1 do 10 trenutno sedam. Možemo ga dignuti do devet otprilike. Naravno, moje udaračke tehnike rukama su na ljestvici 1-10 - 100! Moje udaranje nogom je vjerovatno neka četvorka. Moramo popraviti nekoliko stvari i sve dignuti na viši nivo - smatra ponajbolji bokser svih vremena.

Mnogi već sada nagađaju ko će biti njegov prvi protivnik u oktogonu, tačnije hoće li odmah krenuti na Konora Mekgregora, ili će se okušati protiv nekog slabijeg za početak.

- Ne mogu reći. Moram razgovarati s ljudima iz svog tima. S ocem. I vidjeti. Zaista ne mogu sad reći - zaključio je Mejveder.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.