BORBA

Penzionisani bokserski prvak Mejveder opet bacio rukavicu u lice Mekgregoru

Agencije

17.4.2018

Penzionisani američki bokser Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) najozbiljnije razmišlja za unosan honorar upustiti se u borbu protiv irskog MMA borca Konora Mekgregora (Conor McGregor).

Međutim, za razliku od njihovog prethodnog okršaja, ovaj ne bi bio prema bokserskim pravilima, već bi se održao na bliskijem području Mekgregoru.

Bivši neporaženi bokserski prvak posljednju borbu odradio je upravo protiv Irca u Las Vegasu, a otad se i spominje svojevrstan revanš u oktogonu prema MMA pravilima.

- Je li moj povratak iz penzije moguć. Da. Međutim, vratim li se, učinit ću to u oktogonu. Sjednemo li za sto s Denom Vajtom (Dan Whit) i dogovorimo li jednu veliku borbu, bilo to protiv Mekgregora, ili više njih, "Showtime" i CBS u to moraju biti uključeni. Kad dosegnete ovakav status, onda se morate ponašati u skladu s njim. I izvan ringa morate imati manire. Nisam siguran hoću li se boriti u oktogonu, ali sam siguran da je to ono što želim. Naravno, bude li ponuda prava. Svota će morati biti ludo visoka - rekao je Mekgregor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.