BORILAČKI SPORTOVI

Tajson Fjuri se vraća boksu, Albanac bi mogao biti prvi protivnik

B92

24.4.2018

Bivši svjetski šampion u superteškoj kategoriji Tajson Fjuri (Tyson Fury) vraća se boksu, a njegov prvi rival poslije pauze bit će Albanac Sefer Seferi.

Fjuri se pohvalio obnovljenom bokserskom licencom, a portal "20 minuta" prenosi da će Seferi s Fjurijem u ring 9. juna u "Mančester areni".

Promoter Frenk Voren (Frank Warren) potvrdio je da je Fjuri potpisao ugovor za više borbi, ali ne i s kim. Seferi je za pomenuti portal rekao da još ne može vjerovati kako će u ring sa svojim idolom Fjurijem. 

- Fjuri je bokserska legenda 21. stoljeća. Visok je, ima težinu i snagu i brzo se kreće s njom i skinuo je s trona Vladimira Klička. Fjuri je medvjed - rekao je Seferi.

On je istaknuo da neće stvari za Fjurija učiniti laganim, ali će bokser, koji inače boksuje u kruzer kategoriji, morati nabaciti "koji kilogram".  

Ipak, uprkos Seferijevim tvrdnjama, kao potencijalni protivnik Fjurija na povratku viđen je i Šenon Brigs (Shannon Briggs), a na tom spisku su i Gari Korniš (Gary Cornish) i Kevin Džonson (Johnson). 

Fjuri je u posljednjoj borbi pobijedio Klička novembra 2015. godine, a dvoipogodišnju pauzu obilježili su problemi s kilažom i zloupotrebom zabranjenih supstanci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.