Belev u petoj rundi nokautirao Heja i poslao ga u penziju

Autor: Fightsite.hr.
06.05.2018 11:35
A
A
A

Toni Belev (Tony Bellew) savladao je Dejvida Heja (David Haye) u njihovom dugoočekivanom revanšu, prenosi Fightsite.hr. Za razliku od prvog susreta, ovaj je bio podosta jednosmjeran, budući da je Belev od početka izgledao bolje, meč je gotovo završio već u trećoj rundi, a sve je završeno dvije runde kasnije. 

Za razliku od njihovog meča održanog u martu prošle godine, koji je Hej otvorio bolje te ga kontrolirao do šeste runde, ovog puta je Belev ušao s taktikom koja je trebala dovesti do što boljeg iskorištavanja njegove prednosti u brzini. To je najviše prezentirao jako dobrim eskivažama i strpljenjem te selekcijom udaraca. Hej je pokušao i ovog puta biti agresivac, no kada je vidio kako njegov protivnik odgovara na to, počela se primjećivati nervoza. S druge strane, Belev je uspješno pogađao kada je bilo potrebno.

Drugu rundu Hej ipak nešto uspijeva napraviti, no nijedan njegov udarac nije nešto što bi uzdrmalo Belev. Momak iz Liverpula radio je i dalje sve po planu, znajući da će dočekati svoju priliku i ona je došla u trećoj rundi. Bila je to prva prava žestoka izmjena udaraca u meču, koju je pokrenuo Hej. Nekoliko udaraca sjelo je na glavi Belev i očekivalo se da bi mogao biti uzdrman, ali zapravo je na to reagirao serijom iz kontre, gdje je jedan udarac pogodio direktno u bradu i Hej je na podu. Ustao se i nastavio je meč, ali još jedna serija dovodi do drugog brojanja. Ipak, zvono za kraj druge runde ga je spasilo.

Četvrta runda nije ponudila nastavak onoga što je viđeno u prethodnoj, vjerovatno iz razloga što je Belev tražio udarac koji bi završio meč, ali bez rizika da potroši previše snage. Zato je sve bilo gotovo u petoj rundi.

Tražio je Hej udarac, mahao je i vidjelo se kako u svaki pokušaj unosi punu snagu, ali to je automatski dovodilo do potrošnje. Belev je to iskoristio tako što Hej treći put u meču šalje na pod. Velika je snaga volje bila ovdje u pitanju i Hej još jednom ustaje i kreće u nastavak, ali nakon što ga Belev udarcima dovodi na konopce, sudija je uskočio i prekinuo meč, iako je Hej smatrao da ga može nastaviti.