K1

Ostajem u ringu, to je moj život!

A. MIZDRAK

10.5.2018

- Dževade, ostavi se sporta, riskiraš život.

Tako je nedavno glasilo dramatično upozorenje sarajevskih kardiologa upućeno najboljem bosanskohercegovačkom K1 borcu Dževadu Poturku.

Uslijedio je odgovor BH Mašine još u operacionoj sali:

- Ne mogu, sport je moj život, želim još da s ponosom nosim zastavu Bosne i Hercegovine - poručio je Poturak i nedugo nakon dvostrukog zahvata na srcu ponovo ušao u ring kako bi predstavljao našu zemlju.

Prava hrabrost

Ovo što radi Poturak mnogi smatraju ludošću. Ne i on.

- Ja bih to prije nazvao patriotizmom. Volim svoju BiH, uživam da je predstavljam po svijetu. Istina, ovo što ja radim je hrabrost, ali volim taj sport – kazao je Poturak.

Bosanskohercegovački borac upisao je deset poraza iz posljednjih isto toliko mečeva.

- Ne tražim alibi. Ali ovo što mi se desilo protekle dvije godine zaista je nevjerovatno. Imao sam operaciju nosa, bicepsa i ramena. Dva puta su mi kamerama ulazili u srce i čistili mi kanale. Ja bukvalno iz operacione sale odem na borbu, pa se vratim opet u bolnicu. Možda sam trebao malo odmoriti, uzeti predaha, ali takav sam, ne mogu bez sporta. Također, bar u pet borbi od posljednjih deset sudije su me oštetile, ali šta je, tu je, idemo dalje – kazao je Poturak.

Iako je zagazio u petu deceniju života, Poturak ni ne pomišlja da se oprosti od K1.

Osjeća ponos

- Jednom sam zbog zdravlja presjekao i odlučio da okončam karijeru, ali nisam izdržao, nisam mogao bez ringa, bez borbi, bez onog ponosa kada izađem sa zastavom BiH... – rekao je Poturak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.