UFC 224 Gledaoci su mogli uživati u pet sjajnih borbi

Nunjes slavljenica u spektakularnoj UFC večeri u Rio de Žaneiru

Autor: gol.dnevnik.hr
13.05.2018 08:33
A
A
A

U Rio de Žaneiru održan je uistinu spektakularni UFC 224 na kojem smo vidjeli pet sjajnih borbi.

U glavnom programu vidjeli smo pet odličnih borbi, a u onoj glavnoj prvakinja je morala priznati kako je to bila najteža noć u njenoj karijeri. 

Amanda Nunjes (Nunes) obranila je svoju UFC titulu po treći put. Ovaj put je probala povratnica Rakel Penington (Raquel Pennington), ali bila je preslaba protiv Nunjes koja je po prvi puta branila pojas UFC prvakinje pred svojim navijačima.

Nunjes je bila veliki favorit, ali je Amerikanka izdržala do pete runde kada je sudija morao prekinuti meč. Krajem četvrte runde Nunjes je koljenima nanijela veliku štetu na licu Penington i to je bio početak kraja. 

U drugoj borbi večeri vidjeli smo fenomenalan meč u srednjoj kategoriji između Ronalda Jacarea Souze i Kelvina Gasteluma koji nisu razočarali sve one koji su imali velika očekivanja od dvojice boraca. Bio je to pravi vatromet u kavezu u kojem su oba borca bila blizu poraza u prve dvije runde.

Jiu-jitsu majstor Jacare bio je blizu poluge u prvoj rundi, a u drugoj je završio na podu nakon razornih udaraca Gasteluma. Nekako je preživio, iako je bio vidno uzdrman. Brazilac je ostao bez daha u trećoj, ali je uspio nekako doći do sudijske odluke. 

Sudije nisu imali lagan posao, ali zasluženo su dali pobjedu 

Gastelumu koji je slavio podijeljenom odlukom.

UFC 224, rezultati glavnog programa:

Amanda Nunjes pobijedila Rakel Penington - tehnički nokaut 

Kelvin Gastelum pobijedio Ronaldo Souzu - podijeljena odluka

Mekenzi Dern (Mackenzie) pobijedila Amandu Kuper (Cooper) - gušenje 

Džon Lineker (John) pobijedio Brajana Kelehera (Brian Kelleher) - nokaut

Lioto Makida (Lyoto Machida) pobijedio Vitora Belforta - nokaut