ZVIJEZDA MMA

Nakon što mu je u krvavoj borbi stradalo oko, zvijezda UFC-a se povlači: Sijevalo mi je pred očima, počeo sam paničiti

AFP

Net.hr

29.5.2018

Legendarni bivši UFC prvak Majkl Bisping (Michael) je objavio da odlazi u penziju, prenosi borilački portal Fight Site, koji u svom tekstu ističe da je MMA borac u ponedjeljak u svom podcastu “Believe You Me Podcast” najavio da završava 14 godina dugu karijeru, koja ga je vinula među velikane ovog sporta.

Iako se znalo i ranije da se ''The Count'' neće više boriti, vjerovalo se kako će odraditi oproštajnu borbu na engleskom tlu. No, to se neće dogoditi…

Cimao sam javnost ovim već dugo vremena

- Očito je da sam cimao javnost ovim već dugo vremena. Možda ću se ponovno boriti, možda neću. I, nažalost, ovo što sada najavljujem nije meč. Želim najaviti da i službeno odlazim u penziju kada govorimo o MMA-ju - izjavio je 39-godišnjak.

Nakon što je u svom vlasništvu imao pojas UFC prvaka, Bisping ga je krajem prošle godine izgubio od Kanađanina Žorža Sen-Pjera (George St. Pierre).

Samo tri sedmice nakon teškog poraza je odlučio ''spasiti'' UFC i uletjeti u meč protiv Kelvina Gasteluma. To se pokazalo kao velika greška jer je ponovno teško poražen prekidom. Dva posrtaja u nizu su ga natjerala da odluči otići u zasluženu penziju.


No, svi se sjećamo njegove ratničke bitke protiv jednog od najvećih boraca UFC organizacije svih vremena, Andersona Silve, u kojem je dobio batine, ali i dao, te pobijedio na kraju. Bio je sav krvav…


- Shvatio sam da imam velikih problema s okom. Svaki put kada pogledam lijevo, u oku mi zabljesne. I to čini sve vrijeme, čak i kada je mrak. Sada ovdje ima svjetla pa ne mogu vidjeti. Počeo sam paničariti i vjerovati da imam problema i sa svojim zdravim okom. Problem je u tome što je oko oštećeno, ne izgleda dobro i onda počnete paničariti - objasnio je svoju odluku popularni Britanac.


Doktori dijagnosticirali probleme s lijevim okom

Fighsite dalje piše kako su mu doktori dijagnosticirali probleme s lijevim okom koje je za sada bilo zdravo. Ukoliko se nastavi boriti postoji realna mogućnost da ostane potpuno slijep na oba oka. Desno mu je uništeno još od meča protiv Vitora Belforta.

- Gledao sam neki film sinoć i pomislio sam u sebi: Ovo nije vrijedno toga! Gledajte, sve sam ostvario. Osvojio sam pojas. Imam tonu pobjeda, napravio sam sve što možete napraviti - dao je do znanja Bisbing.

Vrijedi spomenuti kako se Majkl Bisbing povlači sa 30 pobjeda i devet poraza. Englez je rekorder UFC-a po broju pobjeda, po broju ukupnih mečeva, po broju značajnih plasiranih udaraca. Pobjeđivao je imena poput Lukea Rokholda (Rockhold), Andersona Silve, Dana Hendersona… 

Sjajna karijera!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.