LEGENDARNA BORBA

Prisjetimo se jednog od najbrutalnijih nokauta 2017. godine u izvedbi Marlona Moraesa

Fightsite.hr

30.5.2018

U UFC-u 2017. godinu ćemo pamtiti po mnogim stvarima, a jedna od tih je i nokaut Marlona Moraesa protiv Aljamaina Sterlinga u borbi iz decembra.

Moraes je ovu borbu prihvatio samo mjesec nakon izuzetno važne pobjede protiv Džona Dodsona (John Dodson), a Sterling je tražio treći trijumf u nizu. Prvobitni protivnik trebao mu je biti BJJ majstor Rani Jahja (Yahya), no prihvatio je zamjenu u obliku Moraesa samo dvije sedmice prije održavanja borbe.

Za Sterlinga to na kraju nije ispalo najbolje, jer je nakon tek nešto više od minute borbe bio brutalno nokautiran, a situacija u kafezu izgledala je toliko dramatično da čak niti Moraes nije slavio pobjedu sve dok nije vidio kako je s njegovim protivnikom sve uredu, odnosno da su ga uspjeli probuditi te da se on vratio na noge. 

Za sve je zaslužan udarac koljenom u glavu, za kojeg je Moraes čak rekao da nije ni bio u planu, nego da je namjera bila napasti high kickom. Na kraju je ispao još bolje za njega, a i vizuelno vrlo zanimljivo za pogledati više puta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.